Οργή στη Βρετανία με τη συμπεριφορά της Τερέζα Μέι απέναντι σε πολίτη με μαθησιακές δυσκολίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη κριτική από Μέσα Ενημέρωσης αλλά και από πολίτες δέχεται η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι για τη συμπεριφορά της απέναντι σε μια γυναίκα με μαθησιακές δυσκολίες.

587e34cf1dc524181d8b4b99

Η Τερέζα Μέι 

κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Άμπινγκτον στην κεντρική Αγγλία, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 8ης Μαΐου βρέθηκε αντιμέτωπη 

με μια δυσαρεστημένη πολίτη η οποία της ζήτησε να τη βοηθήσει. 

Η 

50χρονη γυναίκα, οι δυσκολίες της οποίας είναι 

τόσο σοβαρές που όπως είπε δεν μπορεί καν να γράψει μια επιστολή προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τις αρχές κατηγόρησε την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για τις περικοπές που αποφασίστηκαν στον προϋπολογισμό για τις δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά στα επιδόματα αναπηρίας.

«Τερέζα, θα μας βοηθήσεις;» ρώτησε τη Μέι η γυναίκα, που ονομάζεται Κάθι. «Μιλάω σοβαρά. Θέλω να κάνεις κάτι για εμάς» συνέχισε. Η Τερέζα Μέι άκουσε τα παράπονα, ενώ κουνούσε καταφατικά το κεφάλι της προτού προσπαθήσει να εξηγήσει την πολιτική της κυβέρνησής της.

«Θα προχωρήσουμε σε σειρά ενεργειών» απάντησε στεγνά , η οποία υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα υπέρ όλων των πολιτών, προτού η πολίτης τη διακόψει. «Οι πλούσιοι παίρνουν όλα τα λεφτά και εμείς οι πολλοί δεν παίρνουμε τίποτα», είπε η 50χρονη. «Δεν μπορώ να ζήσω με 100 λίρες (117 ευρώ) τον μήνα. Μου πήραν τα πάντα», εξανέστη η γυναίκα.

Ο λόγος πάντως για τον οποί ο η Τερέζα Μέι δέχεται τα πυρά των βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης είναι ότι όταν η 50χρονη τη ρώτησε «τι θα κάνετε για να βοηθήσετε ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες» εκείνη απάντησε: ‘«έχουμε πολλά σχέδια για την ψυχική υγεία» με την οποία φυσικά δεν συνδέονται οι μαθησιακές δυσκολίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μέι έχει κατ’ επανάληψη κατηγορηθεί πως αποφεύγει τις επαφές με ψηφοφόρους αλλά και για τις πολιτικές που προωθεί οι οποίες καταστρέφουν το σύστημα πρόνοιας της χώρας. Αυτή την περίοδο πιέστηκε αρκετά για να κάνει μια ανοιχτή καμπάνιι εν όψει των πρόωρων εκλογών που η ίδια ζήτησε και οριστεί για τις 8 Ιουνίου. Εξάλλου παρά τα υψηλά που συγκεντρώνει το συντηρητικό κόμμα η Μέι είναι κάθε άλλο παρά δημοφιλής ενώ επί της ουσίας επωφελείται από τη δυσαρέσκεια που υπάρχει προς το Εργατικό Κόμμα.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…