Newsroom

Newsroom

Οργή Μπογιόπουλου για Survivor εξαιτίας της μπαλάντας του κυρ’ Μέντιου: "Ακούτε ψώνια;"

Πραγματικά άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Μπογιόπουλος στην εκπομπή του στον Real FM με αφορμή την μπαλάντα του κυρ’ Μέντιου.

590216161dc5241a478b45b8

Σας θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο τραγούδι είπε σε πάρτι που έγινε στο Survivor ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Όπως γράψαμε, η μπαλάντας του κυρ’ Μέντιου είναι ποίημα του μεγάλου έλληνα ποιητή, Κώστα Βάρναλη.

Το ποίημα συμπεριελήφθη στη συλλογή «Τα Ποιητικά», το 1956 και αποτελείται από 26 στροφές και 104 στίχους, ενώ αργότερα (το 1974) μελοποιήθηκε (οι δέκα στροφές του) από τον Λουκά Θάνο για να το ερμηνεύσει πρώτος ο Νίκος Ξυλούρης.

Η οργή του γνωστού δημοσιογράφου ήρθε όταν άκουσε πως ειπώθηκε στο Survivor πως είναι ένα τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη. Όπως γνωρίζεται το τραγούδι ερμήνευσε πρώτος ο σπουδαίος Νίκος Ξυλούρης και το μελοποίησε, ο Λουκάς Θάνος σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Αργότερα, την μπαλάντα του κυρ’ Μέντιου ερμήνευσαν και οι Νότης Σφακιανάκης και Μανώλης Λιδάκης.

Λόγω των χρυσαυγίτικων “πιστεύω” του Σφακιανάκη αλλά και την πρεμιέρα στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει με σημαίες της χούντας (σ.σ έγινε 21η Απριλίου η πρεμιέρα) ο Νίκος Μπογιόμπουλος ξέσπασε.

«Δεν είναι όλα για την κρεατομηχανή σας, ανθρωπάκια. Δεν είναι όλα για να τα βρωμίζετε μέσα στη μαυρίλα των αποβλακωτικών θεαμάτων σας, κύριοι ευυπόληπτοι μιντιάρχες. Όσο κι αν προσπαθείτε να τα οικειοποιηθείτε, να τα παραχαράξετε και να τα λερώσετε, τα τιμαλφή αυτού του λαού δεν χωράνε στην τροπαιοθήκη σας».

«Οι λαμέ χρυσαυγίτες ας μείνουν με τους ομοίους τους, παρέα με τις σβάστικες και το πουλί της χούντας. Τα τηλεσκουπίδια σας, εικόνες που αντανακλούν το σύστημα σας, είστε μικρόνοες αν πιστεύετε ότι θα μπορείτε να τα διακινείτε επ’ άπειρον σαν αντικαταθλιπτικά της κοινωνικής εξαθλίωσης, που οι ίδιοι προκαλείτε. Τρέμετε τους στίχους του Βάρναλη, που γελοίοι καθώς είστε πιάνετε στο στόμα σας χωρίς να καταλαβαίνετε τίποτα απ’ αυτά που λένε: “Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”».