Οργή Μουζάλα για χώρες της Ε.Ε. για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρή γλώσσα για ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη χρησιμοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εξαιτίας της άρνησής τους να δεχθούν για μετεγκατάσταση τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, παρά την συμφωνία στο πλαίσιο της Ε.Ε.

56e9a1881dc52404318b4c25

«Κάποιες χώρες έχουν μπλοκάρει τη διαδικασία και κάποιες άλλες δεν την εφαρμόζουν στην πράξη», υπογραμμίζει μιλώντας στο euronews ο κ. Μουζάλας και εξηγεί: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 600 παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για μετεγκατάσταση και μόνον 96 έχουν γίνει δεκτά στην Ευρώπη. Αυτό είναι εξοργιστικό».

Ο κ. Μουζάλας κάνει λόγο για απίστευτη υποκρισία που επιδεικνύουν ορισμένες χώρες για την τύχη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, αλλά και για κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον της Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζει πως η Ελλάδα ασκεί πολιτικές πιέσεις και υπογραμμίζει ότι υπάρχει καλή συνεργασία σε αυτό το θέμα με τη Γερμανία, την Σουηδία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Σε ερώτηση του euronews εάν οι χώρες του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία) μπλοκάρουν τη διαδικασία ο κ. Μουζάλας απαντά καταφατικά.

Σημειώνει μάλιστα ότι ορισμένες χώρες επιδεικνύουν «ευέλικτη αλληλεγγύη» (flexible solidarity). «Μας λένε κρατήστε εσείς τους ασυνόδευτους πρόσφυγες κι εμείς θα σας στείλουμε κουβέρτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, καταλήγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…