Οργανωμένο «χαστούκι» γονέων σε πρώην χρυσαυγίτη: Δε συνομιλούμε με φασίστες

«Πόρτα» στην επιχείρηση ξεπλύματος του πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας.

2087701

Κάθετη είναι η άρνηση των γονέων στην Καλαμάτα να δεχτούν και να νομιμοποιήσουν δια της παρουσίας τους, την απαράδεκτη τοποθέτηση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.

Η νέα δημοτική αρχή συνεργάστηκε με τον πρώην χρυσαυγίτη, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, με αποτέλεσμα ο Κουκούτσης, ως μετανοημένος ναζί πια, να λάβει θέσεις μέλους στο ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέρευσης Καλαμάτας, αλλά και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο η αντίδραση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ήταν άμεση και απόλυτη απέναντι στην προσπάθεια ξεπλύματος όσων αποχώρησαν από τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής όταν είδαν τα «σκούρα» στη δίκη.

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε ως συνομιλητή μας για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, το μέλλον των παιδιών μας, υποστηριχτές του μίσους, υποστηρικτές των διακρίσεων, υποστηριχτές του φασισμού», αναφέρει η ένωση, καταδικάζοντας παράλληλα τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής και όσων τις υποστήριξαν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Καλαμάτας είναι κάθετα αντίθετη στην τοποθέτηση του πρώην χρυσαυγίτη, γνωστού για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές του απόψεις, Δημήτρη Κουκούτση, στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του δήμου. 

Στη συνεδρίαση 18/2019 του δημοτικού συμβουλίου, απόφαση 469/2019 (30/09/2019) τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και η πλειοψηφία των παρατάξεων, δέχτηκαν τον τ. βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τον αμετανόητο φασίστα Δημήτρη Κουκούτση, να είναι μέλος της Σχολικής Επιτροπής.  

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε ως συνομιλητή μας για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, το μέλλον των παιδιών μας, υποστηριχτές του μίσους, υποστηρικτές των διακρίσεων, υποστηριχτές του φασισμού. 

Ως γονείς και ως πολίτες αυτού του Δήμου δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε αυτές τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων που τις υποστηρίζουν. 

Θυμίζουμε σε όλους τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι “Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει….  Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε”».