Newsroom

Newsroom

Οργανωμένο έγκλημα κατά του περιβάλλοντος

Εγκλήματα με θύμα το περιβάλλον προσπαθεί να σταματήσει η Ιντερπόλ. Το τελευταίο διάστημα η διεθνής οργάνωση πραγματοποιεί σε 14 χώρες…

Εγκλήματα με θύμα το περιβάλλον προσπαθεί να σταματήσει η Ιντερπόλ. Το τελευταίο διάστημα η διεθνής οργάνωση πραγματοποιεί σε 14 χώρες τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ εναντίον του λαθρεμπορίου ελεφαντόδοντου.
Για μια μορφή σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος έκανε λόγο, ο Μπερντ Ρόσμπαχ, υπεύθυνος αστυνομικών υπηρεσιών της οργάνωσης σε συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στο συνέδριο, μόνο το 2011 έχουν κατασχεθεί ελεφαντόδοντα από 2.500 ζώα ενώ έχουν σφαγιαστεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Νότια Αφρική πάνω από 500 ρινόκεροι. Μόνο σε 13 εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στα λιμάνια της Κένυας και της Τανζανίας κατασχέθηκαν 23 τόνοι ελεφαντόδοντα. τα οποία είχαν προορισμό την Ασία ενώ μόνο στο Καμερούν έχουν θανατωθεί 400 ελέφαντες.
Οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν αυτό συνέδριο επεσήμαναν την αναγκαιότητα αυστηρότερων μέτρων ενώ συζητήθηκε ο ρόλος του Ίντερπόλ στο λαθρεμπόριο άγριων ζώων και η ανάγκη ανάληψης δράσης για την απαγόρευση του διαδικτυακού εμπορίου απειλούμενων ειδών.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…