Newsroom

Newsroom

Ώρες αγωνίας στην Αρχαία Ολυμπία- Μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο οι φλόγες

Τιτάνια μάχη με τη φωτιά εξακολουθούν να δίνουν οι Πυροσβέστες στην Ηλεία και ειδικότερα με την πυρκαγιά που καίει κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. 

5353533

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο δημοσιογράφος του Documento, Μάκης Νοδάρος, οι φλόγες είναι μιά ανάσα ..μακριά από τον Κρόνιο Λόφο της Αρχαίας Ολυμπίας. Λειτουργεί προληπτικά το σύστημα πυρόσβεσης στoν αρχαιολογικό χώρο  με σκοπό να δημιουργήσει υγρασία στην βλάστηση και να αποτραπεί η καταστροφή του για δεύτερη φορά . Την ίδια ώρα, μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί και ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με πυροσβέστες που έρχονται από άλλα σημεία της χώρας, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν αναπτυχθεί σε ασφαλή σημεία στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια όπου χρειαστεί.

Όπως αναφέρει το ilialive, ο άνεμος άλλαξε φορά και η πυρκαγιά κατευθύνεται και πάλι προς την Αρχαία Ολυμπία. Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανακοπεί το μέτωπο, προκειμένου να μην περάσει στον Κρόνιο Λόφο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, τουλάχιστον 20 σπίτια σε Πελόπιο, Πλάτανο και Καυκανιά και περιουσίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες, καθώς η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Ήδη, έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον 7 οικισμοί με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς ασφαλή σημεία.

 

Εμπρησμό «βλέπουν» ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής – 7 εστίες μέσα σε 2 ώρες

Το ενδεχόμενο πίσω από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην Ηλεία να βρίσκονται εμπρηστές εξετάζουν οι Αρχές.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής τονίζουν πως υπάρχουν σοβαρές υποψίες η καταστροφική πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία να είναι έργο εμπρηστών, καθώς εκδηλώθηκαν 7 εστίες μέσα σε μόλις 2 ώρες ανάμεσα σε 3 χωριά.

Μάλιστα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της πυροσβεστικής έχουν μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία για τη διενέργεια έρευνας.

 

Το σχεδόν ταυτόχρονο ξέσπασμα 7 πυρκαγιών στην Ηλεία, επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωσή του.

 

Καταγγελίες Πολιτών

Πληθαίνουν οι καταγγελίες  πολιτών που αναφέρουν ότι τα χωριά τους αφέθηκαν στο έλεος της φωτιάς με σκοπό να αποτραπεί η καταστροφή της Αρχαίας Ολυμπίας που θα είχε  καταστροφικές συνέπειες στην επικοινωνιακή εικόνα των κυβερνώντων …  Επίσης,  δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε γειτονικά χωριά, όπου η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και καλλιέργειες, αφού οι κάτοικοι ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…