Ορεινές «ασυμφωνίες»: Η ταινία για τον Κ. Μητσοτάκη δεν είναι Joker και αυτό βγαίνει... στις εισπράξεις

Να μαζευτούμε να πάτε...

NewsRoom 04/11/2019 | 12:06

Δε φαίνεται να τσουλάει η ταινία του ιδρύματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον... Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Το ενδιαφέρον του κόσμου φαίνεται πως κατέκτησε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό η επίσης πολιτικής θεματολογίας ταινία για τη διαπραγμάτευση του 2015, παρά την προσπάθεια αγιοποίησης του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Γι' αυτό και σήμερα το διαδίκτυο βρίθει αναφορών για μαζικά καλέσματα της ΝΔ σε φίλους, μέλη και στελέχη να πάνε να δουν την ταινία στις (ελάχιστες) κινηματογραφικές αίθουσες όπου παίζεται.

Και όταν λέμε ελάχιστες, το εννοούμε. Σύμφωνα με το email που κυκλοφορεί, η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» παίζεται σε μόλις τρεις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη τη χώρα.

Δύο αστεράκια

Πάντως οι κριτικές των εφημερίδων και των εξειδικευμένων site δεν φαίνονται και τόσο ενθουσιώδεις. Ρεκόρ κινηματογραφικών αστεριών δίνει μόνο το Βήμα με... τρία αστεράκια, ενώ Αθηνόραμα, Πρώτο Θέμα και ΕΦΣΥΝ αρκούνται στα δύο.

«Κανείς δεν μπορεί να περιμένει «αντικειμενικότητα» ή προσπάθεια απομυθοποίησης του εμβληματικού και αμφιλεγόμενου πολιτικού» αναφέρει ο Χρήστος Μήτσης στην κριτική του στο Αθηνόραμα, κάνοντας λόγο για «αγιογραφική διάθεση». 

«Τα Ιουλιανά αποσιωπούνται και κάποιες κρίσιμες περίοδοι ή επιλογές αντιμετωπίζονται (αναγκαστικά;) ακροθιγώς», αναφέρει ο έμπειρος κριτικός, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η ταινία αναπτύσσεται «με χιούμορ, ενδιαφέρον ανέκδοτο υλικό και κινηματογραφική ευφράδεια».

Τι να πούμε εμείς μετά και το σινεφίλ κάλεσμα της ΝΔ; Να μαζευτούμε να πάτε...