«Orbit» και «Odalisque» στο μικροσκόπιο

Ακούσαμε τις νέες δουλειές των Mother of Millions και Church of the Sea περιμένοντας τη συναυλία τους στις 13 Μαΐου στο Gagarin

gagarin

Tον Ιανουάριο του 2018 οι Mother Of Millions παρουσίαζαν για πρώτη φορά ζωντανά το ολοκαίνουριο –τότε– δεύτερο άλμπουμ τους «Sigma», στο Temple στο Γκάζι. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα ζωντανά το συγκρότημα που η πρώτη μου επαφή μαζί τους με έκανε αφενός να αναζητήσω αμέσως την προηγούμενη δουλειά τους («Human», 2014) και αφετέρου να περιμένω με ιδιαίτερη προσμονή να δω πώς θα προσέγγιζαν επί σκηνής το progressive υλικό τους με τις post πινελιές και τον έντονο κινηματογραφικό χαρακτήρα. Οι Mother of Millions επενδύουν πολλά και αξιοποιούν κάθε δυνατότητα που έχουν προκειμένου να μετατρέψουν κάθε ζωντανή τους εμφάνιση σε μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Gagarin, όπου το αθηναϊκό σχήμα θα παρουσιάζει ζωντανά το νέο EP με τίτλο «Orbit» που αποτελεί μια πρόγευση του δίσκου πάνω στον οποίο δουλεύουν αυτόν τον καιρό. 

Το ομώνυμο κομμάτι και η εισαγωγή του αποτελούν ένα δείγμα γραφής της νέας εποχής των Mother of Millions με τα τέσσερα πλέον μέλη του συγκροτήματος να αναρωτιούνται «where do we go from here», σηματοδοτώντας έτσι την επανένταξή τους σε δισκογραφική και συναυλιακή τροχιά μετά το τραγικό περιστατικό της απώλειας του Μάκη Τσαμκόσογλου. Στη διασκευή του «No Light, No Light» των (ή μήπως… της) Florence + the Machine, οι Mother of Millions καταφέρνουν να κάνουν το κομμάτι δικό τους, ενώ το EP κλείνει με μια πιανιστική και συναισθηματικά φορτισμένη εκτέλεση του «Rome», του καλύτερου για πολλούς τραγουδιού μέσα από το «Sigma». 
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι Church of the Sea που δημιουργήθηκαν το 2017 και αποτελούνται από την Ειρήνη (φωνητικά), τον Βαγγέλη (κιθάρες) και τον Αλέξανδρο (Synths & Samples) και πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τίτλο «Odalisque». Ένα άλμπουμ που ακούγοντάς το μου προκάλεσε ενθουσιασμό, περιέργεια και προσμονή ανάλογη με αυτήν των Mother of Millions όταν κυκλοφόρησαν το «Sigma» κυρίως σε ό,τι αφορά τη ζωντανή απόδοσή του. 

Με το καλημέρα είναι ξεκάθαρο ότι οι αναφορές στην Chelsea Wolfe, την Anna von Hausswolff, τους King Woman και την Emma Ruth Rundle ως βασικές επιρροές μόνο τυχαίες δεν είναι. Άλλωστε στο ντεμπούτο EP τους «Anywhere but Desert» που κυκλοφόρησε το 2018, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Chris Common που έχει βάλει την υπογραφή του σε δουλειές της Chelsea Wolfe και της Emma Ruth Rundle. Στα 28 λεπτά που διαρκεί το «Odalisque» επιβεβαιώνονται πλήρως όσα αναγράφονται στο συνοδευτικό δελτίο, σύμφωνα με το οποίο οι Church Of The Sea καταφέρνουν να συνδυάσουν το doom με σκοτεινούς ηλεκτρονικούς ήχους, παραμορφωμένα beats και δυνατά ατμοσφαιρικά φωνητικά της Ειρήνης, στη χροιά της οποίας προσωπικά διακρίνω και αρκετές επιρροές από την Cammie Gilbert των Oceans of Slumber. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν αυτό το μυστηριώδες πέπλο που περιβάλλει τη μουσική των Church Of The Sea θα αποτυπωθεί και στη ζωντανή παρουσίαση του υλικού τους. 

Πληροφορίες
Ο συναυλιακός χώρος είναι Covid free κι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης σε ισχύ.
Εισιτήρια γενικής εισόδου 15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου)

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά μέσω του www.ticketmaster.gr 
Tηλ: 21 1198 1535
Φυσικό σημείο προπώλησης:
Metal Era: Εμμανουήλ Μπενάκη 22,τηλ.:21 0330 4133
Facebook event
 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…