Newsroom

Newsroom

Ώρα της Γης: Σβήνουν τα φώτα σε κτήρια και μνημεία όλης της χώρας

Η Ακρόπολη αλλά και η Βουλή των Ελλήνων είναι μεταξύ των σημαντικών σημείων της χώρας που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την μάχη κατά της κλιματικής κρίσης.

akropoli 1024x683 1

Η Αθήνα σβήνει τα φώτα και συμμετέχει στην Ώρα της Γης.

Η «Ώρα της Γης» είναι ένα ετήσιο γεγονός, κατά το οποίο άνθρωποι, επιχειρήσεις, αλλά και κυβερνήσεις καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές για μία ώρα, με σκοπό να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το κίνημα «Ώρα της Γης» (Earth Hour) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) το 2007, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Απόψε, μεταξύ άλλων η Όπερα του Σίδνεϋ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, αλλά και εδώ, στην Αθήνα το Προεδρικό Μέγαρο και μέρος του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος έσβησαν τα φώτα τους στις 8:30 μ.μ και για μία ώρα.

Τα παιδιά μπορεί να αναπνέουν επικίνδυνες χημικές ουσίες όταν κοιμούνται: Τι έδειξε νέα έρευνα για τα στρώματα

FS Paidi

Τα παιδιά μπορεί να αναπνέουν επικίνδυνες χημικές ουσίες όταν κοιμούνται: Τι έδειξε νέα έρευνα για τα στρώματα

Τα μικρά παιδιά έχουν πιο διαπερατό δέρμα και τριπλάσια επιφάνεια δέρματος σε σχέση με το…

Δανάη Λουκάκη: «Όποιος έρχεται στο θέατρο νομίζει ότι είμαι 50 χρονών λόγω των ρόλων μου στην τηλεόραση»

δαναη

Δανάη Λουκάκη: «Όποιος έρχεται στο θέατρο νομίζει ότι είμαι 50 χρονών λόγω των ρόλων μου στην τηλεόραση»

«Στις Άγριες Μέλισσες, για παράδειγμα, ήμουν μόλις 30 χρονών, αλλά έπαιζα έναν χαρακτήρα πολύ μεγαλύτερο»,…