Newsroom

Newsroom

Ώρα αποφάσεων για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και περιορισμούς σε εστίαση-διασκέδαση

Για ποιες κατηγορίες προωθείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Οι περιορισμοί από εδώ και εξής θα στοχεύουν μόνο τους ανεμβολίαστους

5336212 1

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς η κατάσταση δεν εξελίσσεται τόσο ιδανικά όσο πίστευαν (ή ήθελαν να πιστεύουν) στην κυβέρνηση, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα που ανατρέπει τα δεδομένα…

Στη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να γίνει μία αποτίμηση της κατάστασης και να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, που αφορούν σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για συγκεκριμένους επαγγελματίες, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων στην εστίαση και στη διασκέδαση. 

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς αναμένονται ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά στους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ θα ακολουθήσει το νοσηλευτικό προσωπικό. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε αθλητές, σώματα ασφαλείας και εκπαιδευτικούς.

Ως προς το θέμα των κλειστών χώρων, υπάρχουν σκέψεις για την εφαρμογή ενός ενιαίου συστήματος σε όλους τους κλειστούς χώρους στους οποίους θα εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης (με αυξημένα τα ποσοστά της πληρότητας), ενώ μία άλλη σκέψη είναι να υπάρξει μία μικρή μετάθεση της εφαρμογής του μέτρου, ώστε να μελετηθεί περαιτέρω η πορεία των κρουσμάτων.

Επίσης, ασαφές παραμένει αν θα ισχύσουν διαφορετικοί περιορισμοί (αυστηρότεροι ίσως) για τα μπαρ, τα κλαμπ και τα beach bar, και μια πιο χαλαρή εκδοχή των μέτρων σε εστιατόρια και καφέ, καθώς και αν θα επεκταθούν οι αυστηροί περιορισμοί και σε άλλες μορφές επιχειρήσεων, όπως σινεμά, θέατρα, εμπορικά κέντρα κλπ. 

Σε κάθε περίπτωση, «ελευθέρας» σε κάθε χώρο θα έχουν όλοι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, καθώς οι όποιοι περιορισμοί στο εξής θα στοχεύουν μόνο τους ανεμβολίαστους.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…