Όπου φύγει- φύγει οι επενδυτές!

Αποχωρεί και η Hive, η οποία αποτελεί θυγατρική του ομίλου της Daimler και ειδικεύεται στη διάθεση ηλεκτρικών πατινιών

Κατερίνα Μενεγάτου 29/02/2020 | 21:14

Αντί να κάνουν ουρά οι επενδυτές από τότε που η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης, φεύγει η μία εταιρία μετά την άλλη, ακυρώνοντας υποδομές και σχεδιασμούς για επενδύσεις

Μετά την tesla τον αμερικανικό κολοσσό στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των μπαταριών λιθίου που κούνησε μαντήλι για την Βουλγαρία, η Hive, η οποία αποτελεί θυγατρική του ομίλου της Daimler και ειδικεύεται στη διάθεση ηλεκτρικών πατινιών, ανακοίνωσε ότι «λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από χθες, Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020».

Όπως αναφέρει η εταιρεία, θα «εστιάσει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων».

Η αιτία που εγκαταλείπει τη χώρα μας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της, είναι «η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας». Η εταιρία τονίζει ότι «αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά».

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε και εξακολουθεί να κάνει λόγο για δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου το οποίο θα παρέχει κίνητρα και προπάντων ασφάλεια στους επιχειρηματίες για να επενδύσουν τον κατηγορούσε η ΝΔ, ότι δεν ξέρει από επενδύσεις και επιπλέον ότι διακατέχεται από ιδεοληψίες έναντι των επιχειρηματιών.

Τώρα άραγε, τι έχουν να πουν για τους λόγους που φεύγουν οι επενδυτές; Καθόλου δεν θα μας προξενήσει εντύπωση να πουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "καλόμαθε" τους επενδυτές και τώρα με τη ΝΔ δεν μπορούν να συνεννοηθούν, για αυτό και φεύγουν! 

* Πηγή: avgi.gr