«Όπου φύγει, φύγει» οι Αθηναίοι

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από περασμένη εβδομάδα  η κίνηση των ταξιδιωτών στα λιμάνια της Αττικής, καθώς έχει ξεκινήσει το μεγαλύτερο μέρος των αδειών του φετινού καλοκαιριού.  

4862906

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα (03/08-04/08 και 10/08-11/08) αναμένεται η μεγαλύτερη έξοδος καθώς οι περισσότεροι Αθηναίοι παραδοσιακά προτιμούν τον Αύγουστο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των πρακτόρων η πληρότητα των πλοίων αυτές τις ημέρες θα αγγίξει το 100%.

Μεγάλες ουρές αναμένεται να σημειωθούν σήμερα και στις εθνικές οδούς της χώρας, καθώς πολλοί είναι οι αδειούχοι επιλέγουν να μετακινηθούν στους προορισμούς τους οδικώς.

Σήμερα, Κυριακή, είναι προγραμματισμένος ο απόπλους 46 πλοίων από τα λιμάνια της Αττικής. Συγκεκριμένα από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά 26 πλοία, 14 από το λιμάνι της Ραφήνας και άλλα 6 από το Λαύριο.

Χθες, Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου περισσότεροι από 25.000 επιβάτες, ενώ από Ραφήνα αναχώρησαν 9.338 και από Λαύριο 3.434.

Στα ύψη ο υδράργυρος 

Η έξοδος των αδειούχων γίνεται με υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως το τέλος Ιουλίου

Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 38 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς, ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά.

Ο καλοκαιρινός καιρός με υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα όπου ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Από την ερχόμενη Τρίτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα έχουμε περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…