Όποτε παραπέμπουν πρόεδρο των ΗΠΑ αυτός βομβαρδίζει

Ήταν  μεσάνυχτα της 16/12/ 1998, όταν οι σειρήνες στη Βαγδάτη ηχούσαν  και πάλι. Λίγες ώρες αργότερα, εκδηλώνεται πυραυλική επίθεση και αεροπορική επιδρομή, που πλήττει κυρίως πολιτικούς στόχους. Υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους 45 άμαχοι και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν. Ο κόσμος ξαναζεί τις μέρες της «Καταιγίδας της Ερήμου».

ap truymy

Και ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν κατά κύματα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοινώνει ότι η επίθεση διατάχθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Κλίντον, σε αντίποινα για την άρνηση των ιρακινών αρχών να συνεργαστούν με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, που βρίσκονταν στο Ιράκ για να διαπιστώσουν αν ο Σαντάμ Χουσεΐν κατασκευάζει πυρηνικά, ή χημικά όπλα.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη ξεσηκώνεται αγανακτισμένη για το νέο έγκλημα της «νέας τάξης». Η αγανάκτηση μεγαλώνει, καθώς όλοι πιστεύουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος διέταξε τους βομβαρδισμούς για να αποφύγει την παραπομπή του σχετικά με το «σκάνδαλο Λεβίνσκι». Παραπομπή, που συζητούσε την ίδια μέρα το Κογκρέσο.

Για να δικαιολογηθεί, ο Αμερικανός Πρόεδρος επικαλείται την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ, που αναφέρει ότι οι ιρακινή κυβέρνηση παρεμπόδιζε συστηματικά το έργο τους, ενώ οι ίδιοι είχαν δεχτεί απειλές για τη ζωής τους. Ομως, την επομένη, η γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» αποκαλύπτει ότι ο συντάκτης της έκθεσης και επικεφαλής της επιτροπής των επιθεωρητών, ο Ρίτσαρντ Μπάτλερ, αλλοίωσε τα στοιχεία που του έδωσαν οι συνάδελφοί του και τα οποία ανέφεραν ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ιρακινές αρχές συνεργάστηκαν άψογα.

Είκοσι δυο χρόνια μετά στήνεται το ίδιο έργο

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Κασέμ Σουλεϊμανί, έπειτα από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και την αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ για το περιστατικό που… έπρεπε να είχε συμβεί αρκετό καιρό νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος στριμωγμένος από την παραπομπή από τη  Γερουσία, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου, βρήκε ένα λόγο όπως και ο προκάτοχος του…  Κλίντον για το χτύπημα επί Ιρανικού εδάφους στον Κασέμ Σουλεϊμανίνι. Μαλιστα για αν ρίξει στάχτη στα μάτια ο Ντόναλντ Τραμπ  σε σε tweet του, επανέφερε  στον «αφρό» τις τοποθετήσεις που είχε κάνει στα social media επί προεδρίας Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, τα διεθνή ΜΜΕ «παίζουν» ορισμένα από τα «τιτιβίσματα» του επιχειρηματία, από το 2011 και το 2012, στα οποία κατηγορούσε ευθέως τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για στήσιμο σκηνικού πολέμου στο Ιράκ (αλλά και τη Λιβύη) προκειμένου να κερδίσει άλλη μία τετραετία.

«Για να εκλεγεί, ο Μπαράκ Ομπάμα θα ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν», έγραψε στις 29 Νοεμβρίου του 2011, ενώ ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012, είχε σημειώσει: «Τώρα που τα ποσοστά του είναι πεσμένα, προσέξτε τον για χτύπημα στο Ιράν ή τη Λιβύη. Είναι απελπισμένος».

Τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ,  φαίνεται ότι ακολουθεί την τακτική που κάποτε στηλίτευε, σχετικά με τη δημιουργία εντάσεων, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…