Όπως εκείνοι που χουν κάνει το καθήκον τους…

Δύο μέρες πριν τις εκλογές μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Όπως εκείνοι που χουν κάνει το καθήκον τους

4844779

“Ο Αλέξης ήταν ήσυχος,
όπως εκείνος που `χει κάνει το καθήκον του.
Όταν πλάγιαζε κοιμόταν αμέσως,
όπως εκείνος που `χει κάνει πάντα το καθήκον του.”

“Καντάτα γιά την Μακρόνησο”.

Γιάννης Ρίτσος.

Η ετερόκλητη συμμαχία των λούμπεν ακροδεξιών οπαδών της Χρυσής Αυγής, με τους φασίζοντες γιάπηδες, τους νεοφιλελεύθερους ‘εκσυγχρονιστές’ του τέως ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ενός μικρού μέρους ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που κοιμήθηκαν “σοσιαλιστές” και ξύπνησαν δεξιοί, καθώς και των συντηρητικών νοικοκυραίων, παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ, δομήθηκε για έναν μοναδικό λόγο. Το μένος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Το είδαμε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ, όταν οι δύο δημοσιογράφοι με κόπο συγκρατήθηκαν από το να σηκωθούν, να του δώσουν δυο χαστούκια και να του πουν: «Σκάσε ρε κωλόπαιδο».

Ένα μέτωπο ιδεολογικά αντιδραστικό, αντιφατικό, ουσιαστικά απολιτικό, που έλκει τα πιστεύω του από την μαύρη προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, την έλλειψη ιδιαίτερης μόρφωσης, αρκούμενο στις εκπομπές life style των πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών ζωνών της τηλεόρασης, καθώς και στα τηλεπαιχνίδια στυλ survivor ή master Chef. Ένα “αντιπολιτιστικό” μέτωπο. Όλα αυτά συνδυάζονται και με την κόπωση του κόσμου από την παρατεταμένη οικονομική κρίση…

Αυτή την στιγμή αυτό το μέτωπο είναι σχεδόν ανίκητο. Η αισθητική κι η ιδεολογία του, ‘ξερνά’ έννοιες, όπως αλληλεγγύη, κατανόηση, ενσυναίσθηση, ανοχή. Αντί να βάζει θετικό πρόσημο μπροστά από αυτές τις λέξεις τις ειρωνεύεται και τις μάχεται.

Αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, η ώρα της κρίσης αυτού του θολού αντιδραστικού ρεύματος δεν θα αργήσει.

Σύντομα, όταν τα θέματα της οικονομίας και της ζωής θα μπουν στο τραπέζι, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, η Μιράντα Ξαφά, ο Γιάννης Στουρνάρας και πρωτίστως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να συνομιλήσουν με τα λαικά στρώματα, των “Μακεδονομάχων”, καθώς και με το αντιπροσφυγικό, αντιμεταναστευτικό ρεύμα της φτωχών λαϊκών δεξιών τάξεων.

Όταν ο λογαριασμός “ανακούφισης” πρωτίστως των επιχειρηματιών, ακολούθως της ανώτερης μεσαίας τάξης και τέλος της στήριξης της κατώτερης μεσαίας τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν θα βγαίνει, τότε θα δούμε ποιους θα προτιμήσει να στηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βαθύ συντηρητικό θολό μέτωπο θ’ αρχίσει να τρίζει. Καλή η πατριδοκαπηλία, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία αλλά δεν τρώγονται. Η ζωή είναι η καθημερινή επιβίωση.

Πορευτήκαμε και πορευόμαστε, τίμια, καθαρά, με φωτεινό πρόσωπο. Δεν έχουμε να ντρεπόμαστε για κάτι. Κοιτάμε κατάματα τον φτωχό λαϊκό κόσμο. Δύο μέρες πριν τις εκλογές μπορούμε να είμαστε ήσυχοι.

Όπως εκείνοι που χουν κάνει το καθήκον τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…