"Όποιος θέλει μάθημα δημοκρατίας, να έρθει στην Τουρκία"

Πυρά εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλοντας τις επιδρομές της αστυνομίας…

erdogan 23 2

Πυρά εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλοντας τις επιδρομές της αστυνομίας εναντίον τουρκικών μέσων ενημέρωσης, εξηγώντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει ένα «μάθημα δημοκρατίας» στη χώρα του.

Μάλιστα δήλωσε σε διάρκεια ομιλίας του στο Ικόνιο οτί όποιος θέλει μάθημα δημοκρατίας καλύτερα να έρθει στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας απαντούσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι επέκριναν τη σύλληψη 30 ατόμων την Κυριακή, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφων οι οποίοι που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντάς του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτώνται από το αν σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας.

«Η Ε.Ε. πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη» αναφορικά με τις πολιτικές της στη Συρία και την Αίγυπτο, δύο χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει διαρρήξει τις σχέσεις της εξαιτίας των καθεστώτων τους, πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν, ακριβώς 10 χρόνια αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Ε.Ε.. Ο ίδιος συνέχισε τις επικρίσεις του εναντίον της Ε.Ε., κατηγορώντας την ότι κατέφυγε σε τακτικές αναβλητικότητας τα 10 τελευταία χρόνια, με στόχο να καθυστερήσει την ένταξη της Τουρκίας.

Καταλήγοντας δήλωσε «Δεν είμαστε οι θυρωροί της ΕΕ. Είναι απλό: από εσάς εξαρτάται αν θα εντάξετε την Τουρκία ή όχι», ενώ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση «η Τουρκία θα ορίσει μόνη της τον δρόμο της».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…