Π

Παναγιώτης Τζανετής

Όποιος δεν έχει εμπιστοσύνη στον κ Πλεύρη, ας πάρει τα μέτρα του

Είναι παρήγορος ο φανταστικός κόσμος του κ Πλεύρη για όσους τον άκουσαν ραδιοφωνικά ή τον διάβασαν. Όχι όμως και για όσους τον είδαν στις οθόνες τους Ιδιαίτερα θα τρόμαζαν αν έκλειναν την φωνή και έβλεπαν τις ταλαντώσεις των οφθαλμών, το τρόμο των χειρών, τη στάση του σώματος

5392704 1

Καλός ως δικηγόρος, μέτριος ως πολιτικός αλλά απαράδεκτος ως ηθοποιός. Εμφανίστηκε αγνωστικιστής όσον αφορά την Όμικρον, περήφανος όσον αφορά τις διεθνείς επιδημιολογικά «πρωτιές» μας, καθησυχαστικός απέναντι σε όσους θα χρειαστούν νοσηλεία κι άνετος απέναντι στον συνωστισμό των εορτών.

Ο 45χρονος υπουργός στην πραγματικότητα θα ήθελε με κάθε τρόπο να φωνάξει: «Είμαι μόλις 114 ημέρες υπουργός Υγείας!» ωστόσο μια φωνή του θύμισε ότι έχει κάνει και καταδρομέας. Οπότε υποδύθηκε τον γενναίο αλλά με την ίδια πειστικότητα που το είχε κάνει ξημερώματα στην Πλατεία Εξαρχείων, ψιθυρίζοντας ότι είναι ο Πορθητής της.

Ο παρήγορος φανταστικός κόσμος

Στον κόσμο αυτό έχει τραινάκια με πολλά άνετα βαγόνια-κουπέ και λεωφορεία διώροφα λονδρέζικα όπου ματαίως οι επιβάτες ψάχνουν άλλο άνθρωπο για να πουν μια καλημέρα. Χιλιάδες νοσοκόμοι κάνουν κλύσματα στους περαστικούς, σε μια τρανταχτή απόδειξη του πόσο επικίνδυνο είναι να κάνεις υπερβολικά πολλές προσλήψεις υγειονομικών.

Οι εμβολιασμένοι είναι πια τόσοι πολλοί και πρόθυμοι, που σέρνουν ακόμη και τα κατοικίδια τους στα εμβολιαστικά μεγάκεντρα. Στην Αριστοτέλους συμπλέκονται οι μεγαλοκλινικάρχες για το ποιος θα θέσει πρώτος στην υπηρεσία του έθνους το μαγαζάκι του. Στα καμαρίνια σκαρώνονται σκωπτικά τραγουδάκια σε βάρος της Όμικρον, για τον Ρουβά στην θέση της Βέμπο.

Τελικώς, ο ίδιος στέφεται νικητής στη πολιτική αναμέτρηση, που δεν είναι άλλη από το λοκνταουνικοί vs. υποχρεωτατικοί. Στο τέλος όλοι, ζώντες και τεθνεώτες ξαναβγαίνουν στην σκηνή και οι θεατές αποθεώνουν …

Ο σκληρός αληθής κόσμος

Η omicron είναι εδώ από καιρό και ο αριθμός των κρουσμάτων της δεν έχει καμία σχέση με τα 33 που ανακοίνωσε ο κ Ζαούτης του ΕΟΔΥ. Είναι πολύ περισσότερα που δεν αναδεικνύονται γιατί το αποτέλεσμα είναι ευθέως ανάλογο των λιγοστών ελέγχων που γίνονται. Οι έλεγχοι αυτοί είναι δειγματοληπτικοί οπότε το αποτέλεσμα (πχ 33) δεν μπορεί να αξιολογηθεί χωρίς τον παρονομαστή του (αριθμός δοκιμασιών).

 

Υπάρχουν όμως έμμεσες ανησυχητικές ενδείξεις όπως:

α) το τι συμβαίνει στις ευρωπαϊκές χώρες που συνήθως προηγούνται κατά τι ημών λόγω παγκόσμιου καταμερισμού εργασιών και μετακινήσεων
β) η παρατήρηση των Κυπρίων ότι μεγαλύτερο μέρος των δικών τους κρουσμάτων προέρχονται από εμάς κι όχι από την Βρετανία που «βράζει»
γ) ότι οι περιοχές όπου έχει εξακριβωθεί η ύπαρξη όμικρον παρουσιάζουν μια επιδημιολογική επιδείνωση παράδοξη και θα ήταν σύμπτωση αν ευθυνόταν η delta στα Χανιά, στην Λακωνία και στην Αττική. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές με παράδοξη επιδημιολογική επιμονή όπως η Λέσβος , η Κέρκυρα κά χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί στέλεχος omicron εκεί.
δ) δεδομένου ότι είχαμε ήδη μεγάλο ύψος κρουσμάτων delta καθίσταται δυσχερής η έγκαιρη αναγνώριση της αρχικής μικρής αύξησης του εκθετικού φαινομένου. Πρόκειται γι’ αυτό που ο κ Τσιόδρας ανέφερε ως φόβο για κύμα omicron κυοφορούμενο εντός του κύματος delta

Σε κάθε περίπτωση η προαναγγελία συνάντησης με την delta κατά την εορτή των Φώτων βασίζεται στην γνώση ότι η νέα παραλλαγή χρειάζεται τρεις εβδομάδες για να επικρατήσει. Ποιος γνωρίζει όμως με ακρίβεια το σημείο μηδέν; Πως ξέρουμε ότι η κορύφωση απέχει δύο εβδομάδες κι όχι λιγότερο;

Τι νομιμοποιεί τους υπεύθυνους να εκλαμβάνουν την επιθυμία τους ως πραγματικότητα και να ρισκάρουν την καταστροφή προκειμένου να αποφύγουν το οικονομικό και κυρίως το δευτερογενές πολιτικό κόστος μιας άφρονος πολιτικής όπου όλοι τους λέγανε από καιρό το που θα καταλήξει.

Η ατομική προφύλαξη σε μια κοινωνία που λειτουργεί σαν να μην συνέβαινε τίποτε είναι οριακής αποτελεσματικότητας εκτός αν κάποιος αποφασίσει να μονάσει σε σκήτη κι όχι σε Μονή. Ωστόσο τα προσωπικά μέτρα παραμένουν ως  η μόνη λύση, με μοναδική παρηγοριά το ότι η διάρκεια του φονικού κύματος θα είναι πολύ πιο σύντομη από ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Όταν θα κτυπήσει το τσουνάμι είναι κρίσιμο να έχει προλάβει κανείς να απομακρυνθεί, ενώ μέτρα που θα ληφθούν εκ των υστέρων είναι προφανώς άχρηστα. Όποιος έχει εμπιστοσύνη στον κ Πλεύρη ας περιμένει το σύνθημα του αλλά όποιος δεν έχει, ας πάρει τα μέτρα του.

Πηγή: Tvxs

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…