Newsroom

Newsroom

"Όπλο" κατά της πολυλογίας

Ένα φορητό «όπλο» κατά της πολυλογίας δημιούργησαν Ιάπωνες ερευνητές, που παρεμβάλλεται στη φωνή των ενοχλητικών ομιλητών και τους αναγκάζει να…

Ένα φορητό «όπλο» κατά της πολυλογίας δημιούργησαν Ιάπωνες ερευνητές, που παρεμβάλλεται στη φωνή των ενοχλητικών ομιλητών και τους αναγκάζει να σταματήσουν.

Το «SpeechJammer», ουσιαστικά είναι ένα κατευθυντικό μικρόφωνο που συλλαμβάνει την ενοχλητική φωνή, έναν αισθητήρα που μετράει την απόσταση, ένα κατευθυντικό ηχείο και μια μητρική πλάκα που τρέχει λίγες γραμμές κώδικα. Αυτό που κάνει είναι να αναπαράγει τα λόγια του ομιλητή αλλά με μια μικρή καθυστέρηση, της τάξης των 200 μικροδευτερολέπτων.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, Καζουτάκα Κουριχάρα του Εθνικού Ινστιτούτου Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και ο Κοΐτσι Τσουκάντα του Πανεπιστημίου Οχανομίζου, η ίδεα γεννήθηκε στην προσπάθεια της καταπολέμισης του τραυλίσματος. Το περίεργο όμως είναι ότι, αυτό που βοηθά όσους τραυλίζουν να μιλούν πιο φυσιολογικά, μπορεί να κάνει όσους μιλούν φυσιολογικά να αρχίζουν να τραυλίζουν.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η επανάληψη της φωνής παρεμβαίνει στην επεξεργασία του ήχου στον εγκέφαλο. Ο «αντίλαλος» δημιουργεί στον ομιλητή μια ενοχλητική αίσθηση και τον κάνει τελικά να τραυλίζει, οπότε αυτόματα νιώθει την ανάγκη να σταματήσει να μιλά.

Δείτε το βίντεο:

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…