Όπλα στις πανεπιστημιακές σχολές. Ο δρόμος προς την κόλαση

Νομίζουν ότι η κοινωνία θα το βουλώσει και θα πάψει να μιλάει. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Το καζάνι βράζει. Η κλεψύδρα φτάνει στο τέλος της. Σύντομα θα το διαπιστώσουν...

5043473

Η κατεύθυνση κι η πορεία είναι προς τον δρόμο της κόλασης. Η πύλη της εισόδου αργά και βασανιστικά, τρίζοντας και τσιρίζοντας, σιγά-σιγά ανοίγει. Η κυβέρνηση σπρώχνει την κοινωνία σ’ αυτόν τον δρόμο, θεωρώντας ότι ο δρόμος αυτός είναι η δική της σωτηρία.

Ο Μητσοτάκης αδίστακτος και ανελέητος, χωρίς ηθικούς φραγμούς και δισταγμούς, πιστεύοντας  ότι αυτό το σκηνικό του ζόφου και του ερέβους τον συμφέρει πολιτικά, οδηγεί την κοινωνία σε πρωτόγνωρους δρόμους ηθικής παρακμής και ηθικής  απαξίωσης. Μπόλικος ρατσισμός, ξενοφοβία ανακατεμένος με έλεγχο και καταστολή. 

Τελευταίο σκαλοπάτι επαίσχυντης πολιτικής αγυρτείας είναι η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Καλλιεργώντας το ψευδές αφήγημα ότι τα πανεπιστήμια μας είναι άντρα ακολασίας, ανομίας και διαρκούς παραβατικότητας, προσπαθούν να αστυνομεύσουν την ελεύθερη σκέψη, την αμφισβήτηση που είναι σύμφυτη με τη νεότητα, την ανυπότακτη φύση των φοιτητών. Όσο και αν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φοιτητές αντιδρούν στην προβοκατόρικη πολιτική της κυβέρνησης, το δίδυμο της ακροδεξιάς παρεκτροπής Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη, εμφανίζεται ανυποχώρητο. 

Εκμεταλλεύονται την πανίσχυρη επικοινωνιακά, σοκαριστική και αηδιαστική, εικόνα της  διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, θέλουν να μας πείσουν ότι όλοι οι επιστήμονες που αποφοίτησαν από τα συκοφαντημένα ελληνικά πανεπιστήμια, αποφοίτησαν από τα πανεπιστήμια της Μαφίας, του Εσκομπάρ και του Ελ Τσάπο. Οι τριακόσιες χιλιάδες περιζήτητοι Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό, είναι απόφοιτοι των πανεπιστημίων των καρτέλ της Μεντεγίν.

Αστυνομία στα πανεπιστήμια. Χωρίς όπλα είπαν στην αρχή.«Οπλισμό αυτοπροστασίας» θα φέρουν οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια δήλωσε ο αργότερα ο  Χρυσοχοΐδης. Το φέρνουν σιγά-σιγά. Βάζουν τα όπλα μέσα στα πανεπιστήμια. Βάζουν τα όπλα δίπλα στα παιδιά μας.

Οι άφρονες, αδίστακτοι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης σε μια κίνηση πολιτικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού, στρώνουν το δρόμο της έντασης και της βίαιης αντιπαράθεσης  μέσα στις σχολές. Όταν τα όπλα κυκλοφορούν, τά όπλα δίνουν το μήνυμα. Κάποιος, κάπου, κάποτε θα ξεφύγει. Το είδαμε στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ που ο ειδικός φρουρός απείλησε με το όπλο του φοιτητές. Το βλέπουμε στις ακρότατες καταστάσεις στις ΗΠΑ. 

Ο Μητσοτάκης κι ο Χρυσοχοΐδης τζογάρουν και παίζουν  το άθλιο παιχνίδι του φόβου και της σιωπής. Αστυνομία στις σχολές, αστυνομία στους πρόσφυγες, αστυνομία παντού.  Βάζουν τα όπλα μέσα στις σχολές, χωρίς να σκέφτονται τις πιθανές συνέπειες. Μισαλλοδοξία, προπαγάνδα, ταξική μεροληψία.

Νομίζουν ότι η κοινωνία θα το βουλώσει και θα πάψει να μιλάει. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Το καζάνι βράζει. Η κλεψύδρα φτάνει στο τέλος της. Σύντομα θα το διαπιστώσουν…
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr