Οπισθοχωρούν από ορισμένες συνοικίες του Κομπάνι οι Τζιχαντιστές μετά από αεροπορικά πλήγματα

Οπισθοχώρησαν οι Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από ορισμένες συνοικίες της πόλης μετά τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό…

syriakurd1356

Οπισθοχώρησαν οι Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από ορισμένες συνοικίες της πόλης μετά τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, “οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από ορισμένες ανατολικές συνοικίες του Αιν αλ-Αραμπ (Κομπάνι) και από τη νοτιο-δυτική περιφέρεια της πόλης”. Οι δυνάμεις των τζιχαντιστών δεν είναι πλέον παρούσες στην δυτική πλευρά, αλλά κρατούν θέσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης και στη νότια περιφέρειά της, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου διευκρίνισε ότι η οπισθοχώρηση έγινε αφού “οι θέσεις οπισθοφυλακής επλήγησαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες προκάλεσαν θύματα στις τάξεις τους και κατέστρεψαν τουλάχιστον τέσσερα από τα οχήματά τους”.

Ο Μουστάφα Εμπντί, Κούρδος δημοσιογράφος και ακτιβιστής, έγραψε στο Facebook ότι “οι δρόμοι της συνοικίας Μάκταλα, στη νοτιο-ανατολική πλευρά του Κομπάνι είναι γεμάτες πτώματα μαχητών του Daesh” (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος).

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν στο Κομπάνι, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση αρχίζει να γίνεται δυσχερής, “αφού οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από τρόφιμα και νερό”.

Είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για τον αριθμό των αμάχων που έχουν παραμείνει στο Κομπάνι, αφού διάφορες πηγές αναφέρουν ότι το σύνολο του πληθυσμού έχει διαφύγει, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι στην πόλη.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…