Newsroom

Newsroom

Οπαδική βία στα Ιωάννινα: Προφυλακίστηκαν πέντε συλληφθέντες

Στη φυλακή θα βρεθούν μετά και την απολογία τους και με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, οι 5 από τους 6 συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (7/4) στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων

ivannina

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι πέντε από τους έξι συνολικά συλληφθέντες μετά την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα με τη νομοθεσία περί οπαδικής βίας.

Οι πέντε απολογήθηκαν από το πρωί σε Ανακριτή και Εισαγγελέα από το πρωί και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο κρίθηκαν και οι πέντε προφυλακιστέοι ενώ ο έκτος ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Στον ανακριτή μεταφέρθηκαν για να απολογηθούν και 2 από τους 3 οπαδούς, που είχαν αρχικά ταυτοποιηθεί και διέφευγαν της σύλληψης. Όμως μετά την έκδοση εντάλματος οι δύο συνελήφθησαν. Κατά την προσαγωγή τους στην εισαγγελέα ο ένας ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το μεσημέρι στον ανακριτή. Όλοι κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων -οι οποίοι είναι αδέλφια- Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του σημείωσε πως η προφυλάκιση είναι δικαιολογημένη βάσει των στοιχείων και του υλικού που υπάρχουν μέχρι τώρα και ευχήθηκε σύντομη ανάρρωση στον σοβαρά τραυματία που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Τους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Πειραιά Δημήτρης Νάκος. Ο ίδιος δήλωσε ότι η απόφαση της προσωρινής κράτησης είναι ορθή και συμπλήρωσε ότι στην ακροαματική διαδικασία θα αποδειχθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα γεγονότα και θα φανεί ότι δεν στήθηκε ενέδρα.

Και ο ίδιος από την πλευρά του εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον 30χρονο που παραμένει στη ΜΕΘ.