Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για την ΕΥΠ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Oνομαστική ψηφοφορία επί της επίμαχης τροπολογίας Θεοδωρικάκου για την ΕΥΠ, ζητάνε 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.   

4274376

Η μετατάξεις έρχονται από την ΕΥΠ προς την Ελληνική Αστυνομία με τροπολογία που κατατέθηκε εκπρόθεσμα την Παρασκευή και οδεύει για άμεση ψήφιση, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.  Η τροπολογία που ουσιαστικά όχι μόνο προχωρά σε εκκαθαρίσεις στελεχών της ΕΥΠ και  δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση,  ταυτόχρονα πληρώνει την πρώην εταιρεία του Παναγιώτη Κοντολέοντα της ΕΥΠ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά για το  άρθρο που αφορά στη σύμβαση για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων  που υπογράφηκε το 2014 επί υπουργίας Χαράλαμπου Αθανασίου και υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά έληξε τον Νοέμβριο του 2019 ενώ συνέχισε να ισχύει, με την  κυβέρνηση να επιχειρεί να νομιμοποιήσει δαπάνες προς την εταιρεία του νυν διοικητή της ΕΥΠ παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. «Αυτό είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα κ.κ. συνάδελφοι της ΝΔ», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε: «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια, με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό το πλιάτσικο και να ξεσκίζετε την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις».

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για την απουσία του Τάκη Θεοδωρικάκου   από την Βουλή. Ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος προτίμησε τη φυγομαχία από τη Βουλή προκειμένου να μην αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις. Έτσι επέλεξε να στείλει στη Βουλή τον υφυπουργό του Λευτέρη Οικονόμου. Από την πλευρά τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλαν προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η αίτηση των 16:

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής

κ. Τασούλα Κωνσταντίνο

 

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου  2021

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με βάση το άρθρο 72 του Κανονισμού της Βουλής, εμείς οι Βουλευτές που υπογράφουμε την παρούσα αίτηση, αιτούμεθα τη διενέργεια ψηφοφορίας με ονομαστική κλήση επί της τροπολογίας με γενικό αριθμό 1170 και ειδικό 113/10-12-2021, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου  Εσωτερικών «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της  Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις».

Οι αιτούντες Βουλευτές

Σπίρτζης Χρήστος
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Μεικόπουλος Αλέξανδρος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Καλαματιανός Διονύσης
Παπαηλιού Γεώργιος
Γκαρά Αναστασία
Ψυχογιός Γιώργος
Μάλαμα Κυριακή
Πούλου Παναγιού
Τόλκας Άγγελος
Βίτσας Δημήτρης
Κάτσης Μάριος
Τσίπρας Γιώργος
Ραγκούσης Ιωάννης
Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την αθώωση της για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6207670

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την αθώωση της για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…