Newsroom

Newsroom

Το όνομα του Τραμπ… συνώνυμο του ρατσισμού στην αναζήτηση του Twitter

Twitter λανθάνον ταληθή λέγει...

ap truds

Το όνομα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι το πρώτο που εμφανίζεται όταν κάποιος κάνει αναζήτηση στο Twitter με τη λέξη “ρατσιστής” στα αγγλικά, αποτέλεσμα ενός αλγόριθμου που δεν πρόκειται να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και του ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Η βρετανική εφημερίδα The Independent ήταν η πρώτη που χθες Τετάρτη παρατήρησε αυτό το περίεργο γεγονός, την ώρα που στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς.

“Αν ένας λογαριασμός συνδέεται συχνά με κάποιους όρους, μπορούν να εμφανίζονται μαζί στις προτάσεις που γίνονται κατά την αναζήτηση, βάσει του αλγόριθμου”, εξήγησε απλώς εκπρόσωπος του Twitter, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτός ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο πρώτος που στις 26 Μαΐου επεσήμανε ως αναληθές ένα tweet του Τραμπ, ενώ τρεις ημέρες αργότερα τοποθέτησε σήμανση σε ένα άλλο για “υποκίνηση σε βία”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter, απάντησε υπογράφοντας διάταγμα με στόχο να περιορίσει τη νομική προστασία της οποίας χαίρουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Γκρεγκ Στέρλινγκ, συντάκτη στον ιστότοπο Search Engine Land που ειδικεύεται στις μηχανές αναζήτησης, το γεγονός ότι εμφανίζεται το όνομα του Τραμπ στην αναζήτηση στο Twitter με τον όρο “ρατσιστής” δεν αποτελεί νέο επεισόδιο στην ανοικτή σύγκρουση μεταξύ τους.

Απλώς αντικατοπτρίζει το γεγονός “ότι μεγάλος αριθμός ατόμων χρησιμοποιούν τη λέξη ‘ρατσιστής’ ή ‘ρατσισμός’ για να χαρακτηρίσουν ή να απαντήσουν” στον Αμερικανό πρόεδρο. Άλλη εξήγηση είναι ότι πρόκειται για αποτέλεσμα “μιας συντονισμένης προσπάθειας να συνδεθεί ο λογαριασμός του Τραμπ με αυτούς τους όρους”.

O αλγόριθμος του Twitter, εξήγησε ο Στέρλινγκ, χρησιμοποιεί πολλές παραμέτρους, προστατεύοντας την πλατφόρμα από τυχόν απόπειρες εξαπάτησης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…