Newsroom

Newsroom

"Όνειρό μου η οικουμενική και η απλή αναλογική", τι αποκάλυψε ο Λεβέντης πως του είπε ο Θεοδωράκης

Ο Βασίλης Λεβέντης θέλησε να διαψεύσει, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, τις φήμες που μιλούν για διεύρυνση…

leventis2 0

Ο Βασίλης Λεβέντης θέλησε να διαψεύσει, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, τις φήμες που μιλούν για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας από βουλευτές του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι κανείς βουλευτής του δεν θα γίνει «τσόντα» στην κυβέρνηση.

«Μην ψάχνουν δεκανίκια στην Ένωση Κεντρώων. Ματαιοπονούν…», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι το κόμμα του θα παραμείνει αρραγές. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι ούτε ο ίδιος θα στηρίξει την κυβέρνηση επιμένοντας στην ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης αλλά και της επιστροφής στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. «Το όνειρό μου είναι αυτός ο τόπος να αποκτήσει οικουμενική κυβέρνηση και απλή αναλογική. Δήλωσα μάλιστα ότι λυπάμαι που η ΝΔ τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής». Ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε, εξάλλου, ότι αν ο πρωθυπουργός δεν προχωρήσει γρήγορα στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης τότε θα δει την κυβέρνησή του να καταρρέει σε λίγες εβδομάδες. Καταλόγισε, επίσης, στον Αλέξη Τσίπρα «υποκριτική» αναζήτηση συναίνεσης.

Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε, εξάλλου, ότι ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη από πού γνωρίζει ότι η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει την κυβέρνηση όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόρασή. «Ο Σταύρος Θεοδωράκης μου απάντησε ότι το γνωρίζει από ένστικτο», ανάφερε ο κ. Λεβέντης. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι είναι πιθανό τελικά να στηρίξει το Ποτάμι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Ένωση Κεντρώων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε, επίσης, μαρτυρικό το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής του. «Εκείνο το οκτάωρο μαρτυρικό. Πρώτη φορά έζησα τέτοιο μαρτυρικό οκτάωρο» είπε διαμαρτυρόμενος για τις μακροσκελείς τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό (μιάμιση ώρα), αλλά και το ασφαλιστικό (45 λεπτά). Εξέφρασε, ωστόσο, τη διαμαρτυρία του και για τη δυστοκία των αρχηγών να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «τραγωδία».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…