Newsroom

Newsroom

Το Ωνάσειο απαντά στον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» (video)

Διαψεύδει το Ωνάσειο τους ισχυρισμούς του Όθωνα Παπαδόπουλου - Τι αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση 

patra 5

Με μια άμεση απάντηση το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διέψευσε τον Όθωνα Παπαδόπουλο, δικηγόρο της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που είναι ήδη προφυλακισμένη και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα ο δικηγόρος ισχυρίστηκε μιλώντας στην τηλεόραση του Star ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο  Όθων Παπαδόπουλος μάλιστα επικαλέστηκε μαρτυρία νοσηλεύτριας για το θέμα και σημείωσε πως η κεταμίνη που της έχει χορηγηθεί έχει καταγραφεί

 

«Η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε 7 μήνες πριν τον θάνατό της, ανιχνεύεται στο αίμα για λίγες ώρες» αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατο της 9χρονης, και δεν σχετίζεται με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ωνασείου:

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».

Σημειώνεται πως το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και εξέπνευσε η Τζωρτζίνα, αρχές του 2022, έχει ανακοινώσει επισήμως ότι ποτέ δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί.