Ομπάμα: Υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας σε κάποιους τομείς

«Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου τα επόμενα δύο χρόνια με τον καλύτερο τρόπο για την ευημερία των συμπολιτών»…

ompama 5

«Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου τα επόμενα δύο χρόνια με τον καλύτερο τρόπο για την ευημερία των συμπολιτών» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά το καταστροφικό για τους Δημοκρατικούς αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο πρόεδρος υπεραμύνθηκε των οικονομικών επιτευγμάτων της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά, που απαιτούν τη συνεργασία του Κογκρέσου.

Αναγνώρισε ότι σε πολλά ζητήματα υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές με τους Ρεπουμπλικάνους, ωστόσο, εξήγησε ότι υπάρχουν τομείς όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία και σύγκλιση θέσεων.

«Περιμένω συγκεκριμένη ατζέντα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Υπάρχουν ζητήματα, για τα οποία η χώρα δεν μπορεί να περιμένει ούτε δύο χρόνια ούτε τέσσερα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Εξακολουθώ να πιστεύω σε αυτό που είχα πει πριν από 6 χρόνια -σαν σήμερα- όταν εξελέγην πρόεδρος: ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πραγματικά ενωμένες και όχι ένα σύνολο μπλε και κόκκινων πολιτειών» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες του, ο Ομπάμα είπε ότι έλαβε το μήνυμά τους: «Σας ακούω» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι αποκτούν πλειοψηφία 52 εδρών σε σύνολο 100.

Οι έδρες των Δημοκρατικών είναι τουλάχιστον 45, ενώ οι έδρες που υπολείπονται δεν θα αλλάξουν σε καμία περίπτωση τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία και πριν βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, η εικόνα είναι ανάλογη. Οι Ρεπουμπλικάνοι ενισχύουν την πλειοψηφία τους σε 244 έδρες σε σύνολο 435 μελών και οι μειοψηφούντες Δημοκρατικοί υποχωρούν σε 157 έδρες.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…