Newsroom

Newsroom

Ομπάμα: Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε η χώρα αυτού του είδους (βίντεο)

O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους και επανέλαβε την θέση του για αλλαγή στον νόμο περί όπλων.

575daf021dc5244b068b4665

«Σήμερα οι Αμερικανοί θρηνούν για την φρικτή δολοφονία δεκάδων ανθρώπων. Προσευχόμαστε για τις οικογένειες, συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους του Ορλάντο και ψάχνουμε για απαντήσεις» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι νωρίς ακόμη στην έρευνα αλλά μπορούμε να πούμε ότι αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια μίσους. Ακόμη μαθαίνουμε τα γεγονότα. Το FBI ερευνά τα δεδομένα και το κατά πόσο υπάρχει σύνδεση του δράστη με τρομοκρατικές ομάδες. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος μίσος».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών. Συμπλήρωσε ότι το Pulse είναι κάτι παραπάνω από ένα κλάμπ, «είναι ένα μέρος αλληλεγγύης».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

«Σήμερα έγινε η μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση. Ο δράστης κρατούσε ένα όπλο. Και αυτό υπενθυμίζει ότι όποιος θέλει μπορεί να πάρει ένα όπλο και να πυροβολήσει σε ένα σχολείο, σε ένα σινεμά, ή σε ένα κλαμπ. Και πρέπει να αποφασίσουμε αν αυτή είναι η χώρα που θέλουμε να είμαστε. Γιατί το να μην κάνουμε τίποτα, είναι και αυτό απόφαση.» έκλεισε ο Αμερικανός πρόεδρος.