Newsroom

Newsroom

Ομπάμα: Παγκόσμια απειλή ο ιός Έμπολα

Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική βγαίνει εκτός ελέγχου και αποτελεί παγκόσμια απειλή, προειδοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο…

barack obama

Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική βγαίνει εκτός ελέγχου και αποτελεί παγκόσμια απειλή, προειδοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

«Εάν κάνουμε τα σωστά βήματα μπορούμε να σώσουμε ζωές, όμως πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Δεν επιτρέπεται να χρονοτριβούμε με αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Στα σχέδια του Αμερικανού προέδρου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.400 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η αποστολή περίπου 3.000 στρατιωτικών που θα συμμετάσχουν στην οικοδόμηση νέων κέντρων νοσηλείας.

Λίγο πριν ο Ομπάμα είχε συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό γιατρό Κεντ Μπράντλι, που είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στη Λιβερία και ανάρρωσε μετά τη μεταφορά του και τη θεραπεία που έλαβε στις ΗΠΑ. Ο 33χρονος Κεντ Μπράντλι και η 60χρονη Νάνσι Ράιτμπολ, που εργάζονταν για τη φιλανθρωπική οργάνωση Samaritan’s Purse, επαναπατρίστηκαν τον Ιούλιο και εισήχθησαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Έμορι, κοντά στην Ατλάντα. Αφού θεραπεύτηκαν και βγήκαν από το νοσοκομείο, ο διευθυντής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών του Έμορι, Δρ. Μπρους Ρίμπνερ, διαβεβαίωσε ότι «δεν αποτελούν κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».