Ομπάμα και Τραμπ: Δύο ξένοι στον Λευκό Οίκο

Η αμηχανία ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στη χθεσινή συνάντηση του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, κάτι που ήταν έκδηλο σε όλη τη διάρκεια του τετ α τετ.

58256fdb1dc52407358b49c2

Μπορεί ο Ομπάμα να χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνάντησή του με τον Τραμπ και ο Τραμπ με τη σειρά του να εξέφρασε τον «μεγάλο σεβασμό» του προς τον Ομπάμα, αλλά μάλλον λίγοι πείστηκαν από αυτές τις… αβροφροσύνες.

«Είναι τιμή μου να συναντιέμαι μαζί σας κ. πρόεδρε, δεν είχαμε ξανασυναντηθεί. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για εσάς. Μιλούσαμε σχεδόν επί 1,5 ώρα, και αυτή η συζήτηση θα μπορούσε αυτή η συζήτηση να διαρκέσει πολύ περισσότερο, συζητήσαμε πολλές καταστάσεις», τόνισε ο μεγιστάνας απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα. «Προσβλέπω σε πολύ περισσότερες συναντήσεις μαζί σας», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό για όλους μας, ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικών προτιμήσεων να εργαστούμε μαζί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία που τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αμερική», τόνισε από τη πλευρά του ο Ομπάμα. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχετε στο έργο σας, αν επιτύχετε εσείς θα επιτύχουμε και εμείς» πρόσθεσε.

Η γλώσσα του σώματος του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του διαδόχου του ήταν όμως εξόχως αποκαλυπτική: με τα χέρια σφιγμένα παρακολουθούσε τα όσα έλεγε ο Τραμπ, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αμφότεροι απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που παρίσταντο.


Αξιοσημείωτο είναι δε, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ότι το ζεύγος Ομπάμα ακύρωσε την καθιερωμένη φωτογράφιση με το ζεύγος Τραμπ στη νότια είσοδο του Λευκού Οίκου, μία κίνηση ενδεικτική των όχι και τόσο αγαστών σχέσεων μεταξύ τους…

Τα διεθνή ΜΜΕ σχολίαζαν επίσης σκωπτικά το τι μπορεί να συζήτησαν στον Λευκό Οίκο δύο τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι, που φαίνονται να διαφωνούν στα πάντα. Πού θα έβρισκαν κοινό σημείο επαφής, από τη μία ο μετριοπαθής, μειλίχιος Ομπάμα, και από την άλλη ο ακραίος, φωνακλάς Τραμπ (που παλιότερα είχε αμφισβητήσει το αν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος και τον είχε χαρακτηρίσει τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία); Οι διαρροές από τον Λευκό Οίκο αναφέρουν ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Είναι πάντως σαφές ότι, αν και αμφότεροι βγάζουν προς τα έξω την εικόνα μίας «φιλικής» συνάντησης, η πραγματικότητα δείχνει να είναι τελείως διαφορετική…

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…