Newsroom

Newsroom

Ομπάμα και Μέρκελ συζητούν στη Γερμανία για το ελληνικό ζήτημα – Τι αναμένεται να ζητήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος

Στη Βαυαρία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Eπτά (G7). Το προεδρικό αεροπλάνο…

newego large t 1101 54213983

Στη Βαυαρία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Eπτά (G7). Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε λίγο μετά 6:15 (τοπική ώρα/ 7:15 ώρα Ελλάδας) στο Μόναχο. Ο αμερικανός πρόεδρος έγινε δεκτός από κατοίκους που φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Στη διμερή συνάντηση που θα έχουν Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη Βαυαρία, αναμένεται να συζητηθείί, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από την γερμανίδα καγκελάριο να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία, καθώς η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ενδεχόμενο Grexit αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Ομπάμα αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τη γερμανίδα καγκελάριο και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την ανάγκη μιας συμφωνίας. Το μήνυμα της Ουάσινγκτον προς την Ευρώπη και την Αθήνα θα είναι να σταματήσουν οι πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε ένα συμφωνημένο κείμενο το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης είπε ότι όταν επηρεάζεται η παγκόσμια οικονομία «δεν είναι μέρος κανενός παιχνιδιού και οπωσδήποτε κανενός πολιτικού παιχνιδιού».

Η αμερικανική κυβέρνηση  αναγνωρίζει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο Ομπάμα αναμένεται να ζητήσει ρεαλισμό από τη Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση, αλλά προκαλεί και άλλα προβλήματα. Επισήμως, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει πει εάν η Ελλάδα θα συζητηθεί στη διμερή Μέρκελ – Ομπάμα και περιορίστηκε να σημειώσει ότι οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν για τις «κοινές προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν.

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…