Ομπάμα: "Ηρεμία τώρα στο Μιζούρι!"

«Τώρα είναι η ώρα για ηρεμία και ειρήνη στους δρόμους του Φέργκιουσον» ανέφερε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα…

miz

«Τώρα είναι η ώρα για ηρεμία και ειρήνη στους δρόμους του Φέργκιουσον» ανέφερε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή τις διαδηλώσεις στο Μισούρι για τον θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.

«Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για βία κατά των αστυνομικών. Επίσης, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολιτών στο να διαδηλώνουν. Η αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν δικαιολογείται να συλλαμβάνει δημοσιογράφους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στις χθεσινοβραδινές συλλήψεις δύο δημοσιογράφων στο Φέργκιουσον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τη Δικαιοσύνη και το FBI να ερευνήσουν τις συνθήκες του θανάτου του έγχρωμου 18χρονου.

Στις φλόγες το Μισούρι

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μισούρι, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, μετά τον θάνατο ενός έγχρωμου 18χρονου από σφαίρα αστυνομικού. Ο κυβερνήτης της πολιτείας αναμένεται να ζητήσει κρατική ή ομοσπονδιακή παρέμβαση για την συνοικία Φέργκιουσον, καθώς οι διαμαρτυρίες από το περασμένο Σάββατο έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές την Τετάρτη το βράδυ, ενώ σήμερα είναι η πέμπτη ημέρα διαμαρτυριών στη συνοικία Φέργκιουσον.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς τους άνδρες της αστυνομίας ενώ άλλοι απομακρύνθηκαν από το σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν δύο άτομα να ετοιμάζουν βόμβες μολότοφ σε μία στάση λεωφορείου, ενώ και οι αρχές έκαναν γνωστό ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και δέκα συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο δημοσιογράφοι.

Από το Σάββατο, όταν και πυροβολήθηκε από αστυνομικό ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, οι κάτοικοι της περιοχής κάθε βράδυ βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι το περιστατικό συνέβη κατά την προσπάθεια του Μπράουν να πάρει το όπλο του αστυνομικού, μέσα σε περιπολικό. Από την άλλη, αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ο νεαρός βρισκόταν έξω από το περιπολικό, με τα χέρια ψηλά.

Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέκοψε τις διακοπές που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στο θέρετρο Μάρθας Βίνεγιαρντ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην συνοικία Φέργκιουσον του Μισούρι.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χάκερ Anonymous έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Μπράουν και μάλιστα απειλούν ότι θα τα δώσουν στη δημοσιότητα.

Πηγή: real.gr 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…