Newsroom

Newsroom

Ομπάμα: Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε τη Ρωσία ότι βρίσκεται «στη λάθος πλευρά της ιστορίας» στο ζήτημα της Ουκρανίας, και…

obama 1

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε τη Ρωσία ότι βρίσκεται «στη λάθος πλευρά της ιστορίας» στο ζήτημα της Ουκρανίας, και κάλεσε το Κογκρέσο να συνεργαστεί μαζί του για ένα πακέτο βοήθειας για τον ουκρανικό λαό.

Ο Ομπάμα αναγνώρισε πως η Ρωσία έχει ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με την Ουκρανία, όμως τόνισε πως δεν μπορεί η Ρωσία να στέλνει στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας, παραβιάζοντας βασικές αρχές που αναγνωρίζονται ανά τον κόσμο.

«Η αυστηρή καταδίκη που έχει υποστεί από όλο τον κόσμο υποδεικνύει το βαθμό στον οποίο η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας», σημείωσε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τους ανώτατους συμβούλους εθνικής ασφάλειας, συζητώντας τρόπους με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία, σε αντίποινα για τη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Όπως ανακοίνωσε αργότερα το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναστέλλουν κάθε συνεργασία με τη Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο. «Καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την κρίση στην Ουκρανία και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι στην Κριμαία να επιστρέψουν στις βάσεις τους, όπως απαιτείται στο πλαίσιο των συμφωνιών που διέπουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Παράλληλα, το «τελεσίγραφο» που σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax είχε στείλει ο στόλος της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα στις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν (αν και επισήμως η Ρωσία αρνήθηκε την ύπαρξή του) εξέπνευσε, χωρίς να σημειωθεί κάποια επίθεση.

Την ίδια στιγμή, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, σε συνέντευξή του στην Bild υπογραμμίζει πως η Κριμαία παραμένει ουκρανικό έδαφος και κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη επίθεση» των Ρώσων στο εθνικό έδαφος της Ουκρανίας.

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας