Ομπάμα: Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για τη συμφωνία με τους Ταλιμπάν

Δεν θα ζητήσει «συγγνώμη» για τη συμφωνία που επετεύχθη με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και οδήγησε στην απελευθέρωση του λοχία Μπόου…

ompama 4

Δεν θα ζητήσει «συγγνώμη» για τη συμφωνία που επετεύχθη με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και οδήγησε στην απελευθέρωση του λοχία Μπόου Μπέργκνταλ, που ήταν αιχμάλωτός τους επί μια πενταετία δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Η δήλωση αυτή έρχεται έπειτα από τις αντιδράσεις που προέκυψαν καθώς δεν συμβουλεύθηκε το Κογκρέσο πριν πάρει αυτή την πρωτοβουλία.

 «Δεν πρόκειται να ζητήσω απολύτως καμιά συγγνώμη για το γεγονός πως εξασφαλίσαμε την επιστροφή ενός νέου στους γονείς του. . . ο αμερικανικός λαός καταλαβαίνει ότι μιλάμε για το παιδί κάποιου. Δεν πρόκειται για κάτι αφηρημένο, δεν πρόκειται για κάποιο είδος πολιτικής μπάλας που παίξαμε», ανέφερε ο Ομπάμα σε έντονο τόνο. «Ως ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, είμαι υπεύθυνος γι’ αυτά τα παιδιά», πρόσθεσε.

Ο Μπέργκνταλ αιχμαλωτίστηκε από τους Αφγανούς Ταλιμπάν το 2009. Κάποιοι συνάδελφοί του υποστήριξαν ότι έφυγε οικειοθελώς από τη μονάδα του και ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον έξι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να τον εντοπίσουν. Απελευθερώθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από μια αμφιλεγόμενη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων με βάση την οποία απελευθερώθηκαν πέντε μαχητές των Ταλιμπάν που ήταν έγκλειστοι στο Γκουαντάναμο και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Κατάρ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο ο λοχίας Μπόου Μπέργκνταλ είναι σε καλή φυσική κατάσταση, αναπαύεται και συνομιλεί με το ιατρικό προσωπικό που τον περιθάλπει αλλά δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τους γονείς του.

«Παραμένει σε σταθερή κατάσταση. Η υγεία του συνεχίζει να βελτιώνεται καθημερινά. Συνομιλεί με το ιατρικό προσωπικό και είναι πιο ενεργός στο πλαίσιο της θεραπείας του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…