Newsroom

Newsroom

Ομπάμα: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για τη Συρία

Σίγουρος πλέον ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε…

obama1

Σίγουρος πλέον ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεοπτική συνέντευξη, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει λάβει την τελική απόφαση για μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Σε συνέντευξή του στο PBS ο Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει πλέον στο συμπέρασμα ότι η χρήση χημικών στις 21 Αυγούστου έγινε από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο, δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θέση αυτή..
«Αν πούμε με ένα σαφή και αποφασιστικό, αλλά πολύ περιορισμένο τρόπο, ότι στέλνουμε μία βολή ώστε να σταματήσουν, αυτό θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα για την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Ομπάμα .

Και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να σταλεί στον Άσαντ «ένα δυνατό μήνυμα» προκειμένου να μη γίνει ξανά χρήση χημικών όπλων.

«Πρέπει να υπάρξουν διεθνείς συνέπειες, έτσι είμαστε σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας» είπε και πρόσθεσε: «Υπήρχε προοπτική τα χημικά όπλα να κατευθύνονταν σε εμάς και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…