Ομοβροντίες της Αριστερής Πλατφόρμας κατά της κυβέρνησης για τη ψήφο εμπιστοσύνης

Στην αντεπίθεση πέρασε η Αριστερή Πλατφόρμα, με σκοπό να αποτινάξει την ευθύνη μίας ενδεχόμενης πτώσης της κυβέρνησης σε περίπτωση που…

2348014

Στην αντεπίθεση πέρασε η Αριστερή Πλατφόρμα, με σκοπό να αποτινάξει την ευθύνη μίας ενδεχόμενης πτώσης της κυβέρνησης σε περίπτωση που τελικά ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει από το Κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Λεουτσάκος και Πετράκος, σε συνδυασμό με σημερινό δημοσίευμα του Iskra.gr με τίτλο: «Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;», ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο που εν τέλει ζητηθεί η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση.

Ο Στάθης Λεουτσάκος εξαπέλυσε βολές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας την Τρίτη στο Mega, καθώς κατήγγειλε ότι «αυθαίρετα έχει καταργήσει το κόμμα και έχει βάλει τα όργανα στην κατάψυξη, αφού δεν τέθηκε σε συζήτηση το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης».

Επίσης, ο κ. Λεουτσάκος αιτήθηκε να συζητηθεί το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση στα όργανα του κόμματος. Όπως είπε, πρέπει να εξεταστεί εάν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό και ποιον.

Από εκεί και πέρα, ο Στάθης Λεουτσάκος, όπως και ο Θανάσης Πετράκος στην ΕΡΤ1, αμφισβήτησαν ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο κ. Λεουτσάκος εξήγησε, δε, το επιχείρημα της Αριστερής Πλατφόρμας: «Αν η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να εγκαταλείψει τις προγραμματικές δεσμεύσεις, τις προγραμματικές δηλώσεις της, και θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο, έχει τερατώδη πλειοψηφία στη Βουλή, 222 βουλευτές να το κάνει».

Ο ίδιος τόνισε ότι «τα μνημόνια δεν είναι ρεαλισμός, αλλά καταστροφή και υποταγή της χώρας» και επισήμανε: «Τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, θα την υπερασπιστούμε έως το τέλος. Δεν υπηρετούμε μνημόνια».

Απαντώντας, δε, στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά απέρριψε ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα προτείνει μνημόνιο και δραχμή», λέγοντας: «Δεν θέλουμε μνημόνιο με κανένα νόμισμα».

«Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;»

Στο κεντρικό άρθρο του iskra.gr αναλύεται το σκεπτικό της Αριστερής Πλατφόρμας σχετικά με την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης. Στο εν λόγω δημοσίευμα, σε μία προσπάθεια να εξηγηθούν οι λόγοι της πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης, αναφέρεται χαρακτηριστικά τα επιχειρήματα ότι αφενός η κυβέρνηση έχει 162 βουλευτές μετά το πέρας των εκλογών, από τους οποίος πολλοί «εξαναγκάσθησαν» να ψηφίσουν τρίτο μνημόνιο και αφετέρου «αν η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για την υλοποίηση του τρίτου μνημόνιου, τότε την έχει από τους 222 βουλευτές που ψήφισαν το νέο μνημόνιο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τραβώντας κι άλλο το σχοινί, στο δημοσίευμα παρατίθενται οι λόγοι που η κυβέρνηση πιθανώς να ζητήσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης: Να «εκθέσει» τους βουλευτές του «Όχι», να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση για να εκδιωχθούν οι διαφωνούντες «αφού δεν υπογράφουν δήλωση εμπιστοσύνης στο τρίτο μνημόνιο» και να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα ως αφορμή προκειμένου να προσφύγει γρήγορα στις κάλπες πριν υποστεί φθορά από την εφαρμογή του μνημονίου.

«Ψήφο εμπιστοσύνης, λοιπόν, ως ύστατο “σωσίβιο” για την κυβέρνηση και κυρίως για τα μνημόνια της λιτότητας και της υποτέλειας; Μήπως κάποιοι λογαριάζουν, αν λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο; Θα δούμε» καταλήγει το άρθρο του iskra.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…