Newsroom

Newsroom

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Στήριξη στους διανομείς της Wolt

Οι διανομείς της πολυεθνικής Wolt, βρίσκονται σε απεργία μέχρι την Δευτέρα 03/04, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

wolt 910x521 1

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων διανομέων της Wolt εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στηρίζοντας τα δικαιώματα τους.

«Εμείς οι γυναίκες του μόχθου, οι εργαζόμενες, οι αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, οι νέες μητέρες, οι συνταξιούχοι στεκόμαστε δίπλα σας και είμαστε περήφανες για τη γενναία απόφασή σας να διεκδικήσετε μαχητικά τα δικαιώματά σας κόντρα στην προκλητική εργοδοτική απόφαση για μείωση της αμοιβής σας ανά παραγγελία».

Με το παραπάνω μήνυμα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράσταση της στους αγώνες των διανομέων της WOLT. Το γυναικείο κίνημα για ακόμη μια φορά στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό όσων αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Η ανακοίνωση της ΟΓΕ

«Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας, καθώς γνωρίζουμε καλά τις συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στη ζωή των εργαζομένων.

Βιώνουμε και ‘μεις σαν μανάδες και συντρόφισσές σας την καθημερινή σας αγωνία για το μεροκάματο. Τι σημαίνει να δουλεύετε ήλιο με ήλιο, χωρίς μέτρα προστασίας της ασφάλειάς σας, να ζείτε διαρκώς με την ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο, να είστε ξεκρέμαστοι όταν αρρωσταίνετε ή όταν συμβεί κάποιο «ατύχημα».

Στηρίζουμε τον αγώνα σας γιατί σήμερα τον 21ο αιώνα δεν ανεχόμαστε να εργάζεστε με όρους σκλαβοπάζαρου καθώς η εταιρεία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν στήσει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εργάζεστε με το λεγόμενο freelancing, δηλαδή χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν δεχόμαστε την άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι μετανάστες εργαζόμενοι από τους «εργολάβους», που πολλές φορές αξιοποιούν την αδήλωτη εργασία χρησιμοποιώντας την απειλή της απέλασης.

Είμαστε δίπλα σας γιατί ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.

Στον κοινό μας αγώνα βρίσκεται η ελπίδα για να κατακτήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και τις οικογένειές μας».

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…