Newsroom

Newsroom

Ομορφιά στον καιρό της κρίσης – Αύξηση στις ενέσιμες θεραπείες και πτώση στις πλαστικές

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και οι Ελληνίδες το γνωρίζουν πολύ καλά, γι’ αυτό παρά την κρίση συρρέουνστα…

plastiki

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και οι Ελληνίδες το γνωρίζουν πολύ καλά, γι’ αυτό παρά την κρίση συρρέουνστα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών, προκειμένου να δώσουν περισσότερη λάμψη στα μάτια τους· είναι άλλωστε το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος.Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Απ. Γαϊτάνη θα εξετάσουμε ποιες θεραπείες αισθητικής προτιμούν οι γυναίκες εν μέσω κρίσης, τόσο επεμβατικές όσο και μη επεμβατικές, για την ανανέωσητης εμφάνισής τους.

Οι Ελληνίδες προτιμούν περισσότερο τα ενέσιμα εμφυτεύματα από τις επεμβάσεις με νυστέρι, μιας και μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε νεαρή ηλικία -και το σημαντικότερο, είναι ανώδυνα! Βέβαια σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πολύ σημαντική χαλάρωση στο πρόσωπο -ειδικά στα μάτια-, αν μια γυναίκα θέλει να δει σημαντική βελτίωση, μια επέμβαση όπως η βλεφαροπλαστική δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Βλεφαροπλαστική

Αν το δέρμα σας στην περιοχή γύρω από τα μάτια δείχνει αρκετά κουρασμένο, σημαίνει πως οι μύες έχουν χαλαρώσει και το λίπος που φυσιολογικά υπάρχει μέσα στον οφθαλμικό κόγχο αυξάνεται.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, ειδικά στα άνω βλέφαρα, η πτυχή του δέρματος να βρίσκεται πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και να δίνεται η αίσθηση ότι τα μάτια είναι «βαριά», γεγονός που δυσκολεύει και τη διαδικασία του μακιγιάζ.

Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με τη ρυτιδοπλαστική. Μόνη της η επέμβαση γίνεται σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, περίπου 30- 40 ετών, όπου είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονίμως κουρασμένοι.

Στη βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου το δέρμα και το λίγο λίπος που περισσεύει μπορούν να αφαιρεθούν με τοπική αναισθησία. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά 4 μέρες και η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει έπειτα από 3-4 μέρες.

Επειδή σε αρκετές περιπτώσεις η βλεφαροπλαστική δεν είναι αρκετή για να πετύχουμε ανόρθωση στα πεσμένα φρύδια, τότε μπορεί να γίνει εφαρμογή με ενέσεις μπότοξ ή λίφτινγκ μετώπου. Στην περίπτωση που εμφανίζονται εκτός από τα χαλαρά βλέφαρα και πεσμένα φρύδια, τότε προτείνεται η επανατοποθέτηση των μυών. Με τη διαδικασία της βλεφαροπλαστικής ανασηκώνουμε και τα φρύδια με ράμματα στον οφθαλμικό κόγχο, πετυχαίνοντας το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ. Επίσης αφαιρούνται και οι μύες που «ευθύνονται» για τη συνοφρυωμένη όψη των φρυδιών. Η τεχνική αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τον πλαστικό χειρουργό, έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή βλάβη σε νεύρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της αισθητικότητας.

Για να απαλλαγούμε από τις σακούλες στα μάτια, η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου είναι ο επεμβατικός τρόπος αντιμετώπισης. Πραγματοποιείται με μια μικρή τομή κάτω από τις βλεφαρίδες, από όπου αφαιρείται η ποσότητα λίπους και το δέρμα που περισσεύει. Επειτα γίνεται επανατοποθέτηση του μυός στη σωστή του θέση.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με γενική ή με τοπική αναισθησία. Η αφαίρεση των ραμμάτων από την περιοχή γίνεται ύστερα από πέντε ημέρες, ενώ ένα μικρό πρήξιμο ή μελάνιασμα που θα εμφανιστεί υποχωρεί σταδιακά έπειτα από μία εβδομάδα. Τόσος χρόνος θα χρειαστεί, επίσης, να απουσιάσετε από την εργασία σας αν εργάζεστε.
Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΑΪΤΑΝΗ – Πλαστικού Χειρουργού, MD CCST, μέλους της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής xειρουργικής & της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr , Ελευθεροτυπία

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…