Ομολόγησε πέντε χρόνια μετά: Τη σκότωσε, την τεμάχισε και την έκαψε – Η απολογία του γυναικοκτόνου

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

michael afonso KfxNhzmKuww unsplash

H σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας της 40χρονης Δήμητρας, από τον 41χρονο, σήμερα, φίλο της, ο οποίος αφού τη δολοφόνησε, στη συνέχεια την τεμάχισε με ηλεκτρικό πριόνι και έκαψε το σώμα της στη σόμπα του σπιτιού του, αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης οποίος διέπραξε τη φρικτή δολοφονία τον Δεκέμβριο του 2018, κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τη 40χρονη ενώ σε πρώτο βαθμό είχε αρνηθεί την ανθρωποκτονία αλλά είχε παραδεχτεί ότι τεμάχισε και έκαψε τη σορό της γυναίκας, μέσα στο σπίτι του.

Το 2021, το πρωτοβάθμιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ισόβια κάθειρξη ενώ ο ίδιος είχε αρνηθεί ότι στέρησε τη ζωή από τη γυναίκα και ισχυριστεί ότι εκείνη πέθανε από χρήση ναρκωτικών.

Στην απολογία του, την Τετάρτη, που προκάλεσε ανατριχίλα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έριχνε χαρτιά και οινόπνευμα όλο το βράδυ, προκειμένου να υπάρχει δυνατή φωτιά και να ολοκληρώσει τη νοσηρή του πράξη.

Ο κατηγορούμενος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Λογοφέραμε και άρχισε να με μειώνει, μιλούσε άσχημα για την κοπέλα που είχα γνωρίσει από το Facebook όταν της είπα ότι θα μείνω μαζί της. Με έβριζε και με κατηγορούσε. Την ώρα που έβαζα ξύλα στη σόμπα, τη χτύπησα με ένα ξύλο στο κεφάλι. Όταν κατάλαβα τι έγινε πανικοβλήθηκα, άρχισα να κλαίω και να βρίζω. Δε σκεφτόμουν καθαρά. Με ένα χτύπημα είχε πεθάνει.

Σκέφτηκα να το ξεφορτωθώ γιατί καταστρεφόταν η ζωή μου. Αποφάσισα ότι θα το διαμελίσω και θα το κάψω. Δε μπορούσα να το μετακινήσω, πήρα μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών και το τράβηξα από κάτω. Η θερμοκρασία που χρειαζόταν ήταν μεγάλη, έριχνα συνέχεια χαρτιά και οινόπνευμα στη σόμπα. Ήξερα ότι καταστράφηκε η ζωή μου για αυτό το έκανα. Φοβόμουν μη ”μιλήσει” το πτώμα. Ήμουν εντελώς χαμένος. Την έκαιγα όλο το βράδυ. Μέσα από τη σόμπα βγήκαν δύο σακούλες στάχτη, δεν υπήρχαν οστά, τίποτα. Την έκαψα την ημέρα που την χτύπησα».

Ο 41χρονος ανέφερε στο δικαστήριο ότι την επόμενη μέρα, μόλις ξύπνησε, αγόρασε χλωρίνη και οινόπνευμα και έριξε στο μπάνιο και τη σόμπα για να εξαφανίσει τα στοιχεία. Τις επόμενες ημέρες ξεκίνησε να κάνει διαδοχικά αναλήψεις από ΑΤΜ με την κάρτα του θύματος με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε, να κάνει τις Αρχές να πιστέψουν ότι η γυναίκα είναι καλά και μετακινείται στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε πλάσει ένα σενάριο και ισχυριζόταν ότι η γυναίκα είχε φύγει για τη Γερμανία, μέχρι που στις 19 Μαΐου, όταν πήγε στο σπίτι του θύματος για να βρει κι άλλα χρήματα, συνάντησε τον γείτονά της που ήταν αστυνομικός και έτσι ξεκίνησε να αποκαλύπτετε η υπόθεση.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…