Ομολογία Οικονόμου για το φιάσκο της ΕΛΑΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του αφού προχώρησε στην αποποίηση των ευθυνών του, «κατηγόρησε» την ΕΛΑΣ για τα όσα τραγικά έγιναν στην Ν. Φιλαδέλφεια, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί

οικονομου

Παρά την παταγώδη αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ να αποτραπεί μια δολοφονική επίθεση που είχε επί της ουσίας προαναγγελθεί καθώς ήταν σε γνώση των αρχών η επικείμενη κάθοδος των χούλιγκαν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Alpha αποποιήθηκε τις ευθύνες του, και ομολόγησε το φιάσκο της ΕΛΑΣ, αναφέροντας:   «στον τομέα της αποτροπής είχαμε μια τραγική αποτυχία.  Δεν μασάω τα λόγια μου. Υπήρξε μια τραγική αποτυχία σε σχέση με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Υπήρξαν πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν και πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Διέσχισαν όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες. Θα έχουμε και άλλες απομακρύνσεις και βεβαίως ότι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Ήταν απαράδεκτο».

Και πρόσθεσε: «Δε νοείται η ΕΛΑΣ και στελέχη της μήνα Αύγουστο μπροστά σε τέτοια πληροφόρηση να μην δρουν. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα και καλύτερη συνεργασία και όχι εντολές που να πασάρει ο ένας στον άλλον».

Απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτηση του  ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο υπουργός δεν είναι επιχειρησιακός. «Θα ήταν ο εύκολος δρόμος αυτός της παραίτησης. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου και θα δουλέψουμε σκληρά και αυτή είναι η εντολή που έδωσαν οι πολίτες».