Ομολογία εθνικής αποτυχίας και … υπερηφάνειας!

Αλλά ας μην είμαστε αυστηροί, διότι τόσο μπορεί τόσο κάνει ο Μητσοτάκης

5391640

Στις καλοκαιρινές πυρκαγιές τα έκαναν όλα τέλεια. Αεροπλάνα και …βαπόρια επιστράτευσε το επιτελικό κράτος της Δεξιάς, αλλά κάηκε ο τόπος όλος.

“Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;” ρωτούσε ο επιτελάρχης Κυριάκος στη Βουλή κοιτώντας συχνά-πυκνά των Χρυσοχοΐδη της επιτελικής μάνικας των “αρίστων”. Κατά τον πρωθυπουργό, στις πυρκαγιές η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε. Και ως ομολογία της αποτυχίας απολύθηκαν τόσο ο χειρουργός και φέρων την πολιτική ευθύνη Χρυσοχοΐδης, όσο και ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας υφυπουργός Χαρδαλιάς, ο οποίος απέτυχε με τις φωτιές (και την πανδημία) αλλά θα… πετύχει ως υφυπουργός άμυνας!!! Ωστόσο, ο επιχειρησιακά υπεύθυνος αρχηγός της πυροσβεστικής παραμένει ακλόνητος στη θέση του ώστε να επιθεωρεί το χάλι του…Μιχάλη, με εντολή Μητσοτάκη…     

Στη διαχείριση της πανδημίας ο Κικίλιας απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Το ΕΣΥ βρέθηκε στα όρια κατάρρευσης, οι υγειονομικοί στα κάγκελα, το εμβολιαστικό πρόγραμμα σέρνεται. Ομολογία αποτυχίας ήταν η αντικατάσταση του Κικίλια. Χάσαμε και τον Χαρδαλιά από την καθημερινή ενημέρωση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων (ας αναπαύεται εν ειρήνη εκεί στα ελληνικά στρατά, και πού ξέρεις, μπορεί να ανακάμψει και να τον ξαναδούμε στις επάλξεις στην έφοδο ανακατάληψης της “Πόλης μας” μετά το σάλπισμα Μαρινάκη: “Ελλάδα, Θρύλος, θρησκεία μέσα στην Τουρκία”!!!). 

Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τους 14.000 νεκρούς, ήταν επίσης η αποπομπή του προέδρου του ΕΟΔΥ Αρκουμανέα και του αντιπροέδρου Κουρούση. Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, δε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιτυχία η επιλογή Πλεύρη ως υπουργού υγείας, αλλά ομολογία αποτυχίας εντελεχούς, πλήρους, ολοκληρωμένης.

Αλλά ας μην είμαστε αυστηροί, διότι τόσο μπορεί τόσο κάνει ο Μητσοτάκης. Και εξ’ άλλου ως καλός χριστιανός σου λέει “αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία”, άρα και αποτυχία ομολογουμένη ουκ έστιν αποτυχία!!! Λογική του παραλόγου, θα πείτε. Όχι, ακροδεξιά λογική της κρυπτείας που ακολουθεί ο Κυριάκος…   

Ομολογία αποτυχίας στον τουρισμό ήταν και η αντικατάσταση του  αποτυχημένου Θεοχάρη από τον αποτυχημένο Κικίλια. Εδώ έχουμε διπλή αποτυχία!!! Άρα είναι επιλογή μεγάλης επιτυχίας αν ακολουθήσουμε την μηχανιστική λογική ότι δύο αρνήσεις κάνουν μια κατάφαση. Αλλά αυτό μόνο η Ελληνική Αγωγή του Αδώνιδος η οποία “παιδείαν ζητεί…” μπορεί να το επικυρώσει. Μέχρι τότε, ο τσιρίδας υπουργός λαϊκών αγορών και ζαρζαβατικών μας επιτρέπει να λέμε: “χαίρετε της εσπέρας, ω φίλοι, πώς έχετε σήμερον;” (προσοχή: Δε βάζουμε το άρθρο “την” μεταξύ των λέξεων “πώς” και “έχετε”, ίνα μη διεισδύσει η “μαλλιαρή” εις την αρχαίαν ελληνικήν).

Η έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς είναι άνευ σημασίας όταν  ατενίζουμε υπερηφάνως τις δύο πρόσφατες εθνικές νίκες της χώρας: Την συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες των 10 δις ευρώ, και τον Ολυμπιακό του “φουστανέλα, φούντα φέσι και δακτυλιδένια μέση” Μαρινάκη, του εκπορθητή!!!  

Ευπειθώς αναφέρω ότι τάσσομαι ολοψύχως εις το πλευρόν των “Ελλήνων” μαχητών Αγκιμπού, Τικίνιο, Βάτσλικ, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Σισέ, Μπα, κ.ά., εναντίον των “Τούρκων” Πέλκα, Ντιέγκο Ρόσι, Τζάε Κιμ, Βαλένσια, Μαξ Μάιερ, κ.ά. εχθρών.

Ίτε παίδες Ελλήνων, νυν υπέρ πάντων ο αγών…Ολυμπιακού – Φενερμπαχτσέ!!!  

ΥΓ: Στα υπερόπλα των φρεγατών αν προστεθεί και η “φρεγάτα” Μαρινάκης μπορεί να εκπληρωθεί ο θρύλος του μαρμαρωμένου βασιλιά…   

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…