Newsroom

Newsroom

Ομολογία Ερντογάν: Αυθεντικές δύο από τις συνομιλίες που διέρρευσαν στο Internet

Στην παραδοχή ότι δύο από τις ηχογραφήσεις οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα στο Διαδίκτυο και τον εμφανίζουν να…

erdogan 8

Στην παραδοχή ότι δύο από τις ηχογραφήσεις οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα στο Διαδίκτυο και τον εμφανίζουν να παρεμβαίνει στο έργο των δικαστικών αρχών προχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Σε μία από τις ηχογραφήσεις ο Ερντογάν ακουγόταν να διατάζει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες, ώστε να εξασφαλιστεί η αυστηρή τιμωρία του μιντιάρχη (και γνωστού επικριτή του Ερντογάν) Αϊντίν Ντογάν, που κατηγορείτο για φοροδιαφυγή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η συνομιλία είναι πραγματική, αλλά υποστήριξε ότι δεν έκανε τίποτα το μεμπτό, επικαλούμενος πληροφορίες που είχε ότι ο Ντογάν ήταν μπλεγμένος σε «παράλληλες δομές και βρώμικες σχέσεις», και επομένως «ήταν επιβεβλημένο για μένα να του πω να παρακολουθεί στενά την υπόθεση», όπως ανέφερε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ακόμα την αυθεντικότητα μίας άλλης ηχογράφησης, στην οποία αποκαλύπτεται ότι είχε απαιτήσει από ένα γνωστό εφοπλιστή, τον Μετίν Καλκαβάν, να προσφύγει κατά της ανάθεσης μέσω δημόσιου διαγωνισμού της κατασκευής φρεγατών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε θυγατρική του ομίλου Κοτς. Σε άλλη συνομιλία, τον παροτρύνει να καταθέσει ανταγωνιστική πρόταση για το έργο.

Ο Ερντογάν δικαιολόγησε τη συνομιλία αυτή, υποστηρίζοντας πως με τη νέα συμφωνία που υπογράφηκε με τον Καλκαβάν το Δημόσιο εξοικονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε στις συνομιλίες του με το γιο του οι οποίες έχουν καταγραφεί και στις οποίες εμφανίζεται να τον καθοδηγεί για το πώς θα κρύψει μεγάλα ποσά.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…