Ομόφυλα ζευγάρια: Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το νομοσχέδιο

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος την Τρίτη (23/1) με θέμα συζήτηση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

EK MHTSOTAKIS

Τη πραγματοποίηση έκτακτης Συνεδρίας την Τρίτη (23/1), με θέμα συζήτησης τη θέσπιση γάμου μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο  Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Μητσοτάκης είδε τον Ιερώνυμο

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επανέλαβε την πάγια θέση της Eκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…