Ομοφοβικό παραλήρημα Στίγκα και στήριξη στον Κασιδιάρη για τις «καλές ιδέες του»

Όσα είπε κατά τη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, το pride, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον Ηλία Κασιδιάρη.

stigas

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΣπαρτιατώνΒασίλης Στίγκας, επιδόθηκε σε ένα απίστευτο ομοφοβικό παραλήρημα ενώ δεν δίστασε φυσικά να δείξει τη στήριξη του προς τον Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, όταν αναφέρθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών τάχθηκε κατά του Pride, του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αλλά ακόμη και του δικαιώματος να εκφράζονται ελεύθερα δημοσίως. Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους ανθρώπους, έκανε λόγο για «χαλάρωση των θεσμών και της ηθικής».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι στη στρατηγική της κυβέρνησης, πράγμα που ανέφερε και σε συνέντευξη στο Bloomberg, είπε «Ο κ. Μητσοτάκης έχει λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας και ασχολείται με άλλα θέματα που δεν βοηθούν την ελληνική κοινωνία και δεν βοηθούν τη χώρα». Στη συνέχεια, ο Βασίλης Στίγκας είπε, «Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, ο καθένας το τι κάνει στο σπίτι του… δεν με ενδιαφέρει, είναι δικό του θέμα, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά».

Ένας ομοφυλόφιλος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να γίνει βουλευτής των Σπαρτιατών, συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε: «Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής».

Ερωτηθείς αν εννοεί πως ένα ομόφυλο ζευγάρι που φιλιέται έχει «χαλαρή ηθική» και πιστεύει το ίδιο για ετερόφυλα ζευγάρια απάντησε: «Όχι βέβαια, γιατί είναι κάτι φυσιολογικό, έτσι μεγαλώσαμε».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Στίγκας επιτέθηκε και στο pride. «Συγγνώμη, η γκέι παρέλαση είναι κάτι το φυσιολογικό; Να τρελαθούμε στο τέλος; Να έχουν εικόνες αγίων στα απόκρυφα σημεία τους;», δήλωσε σχετικά.

«Υπάρχει δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που ενδεχομένως πιστεύει αυτός», συμπλήρωσε. «Δεν με απασχολεί το τι κάνει κάποιος στο σπίτι του, κλειδώνει την πόρτα του είτε ετερόφυλος, είτε ομοφυλόφιλος, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά», πρόσθεσε και δήλωσε ότι τον ενοχλεί η εικόνα δύο ανδρών που φιλιούνται στον δρόμο γιατί «έχουμε μεγαλώσει φυσιολογικά».

Όσο για τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η θέση του ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. «Γιατί πρέπει να υπάρχει όλο αυτό; Τι είναι, μοντερνισμός, νέα τάξη πραγμάτων; Ότι πρέπει να είμαστε έτσι;», είπε.

Βασίλης Στίγκας: Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει κάποιες καλές ιδέες ο Κασιδιάρης

Στην ίδια συνέντευξη, πέρα από τις ομοφοβικές απόψεις που εξέφρασε, ο Βασίλης Στίγκας υποστήριξε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει «κάποιες καλές ιδέες», δήλωσε ότι θέλει να μιλήσει και να γνωριστεί με τον καταδικασμένο για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και σημείωσε ότι «δεν σκότωσε άνθρωπο».

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει κάποιες καλές ιδέες, δεν έχει ρεύμα ο Ηλίας Κασιδιάρης, δεν συμφωνούμε σε όλα», δήλωσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι δεν έχει συναντηθεί ούτε έχει μιλήσει με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί πως θα χαρακτηριστεί ακροδεξιός επειδή ευχαρίστησε τον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, απάντησε: «Δεν είμαι νομικός, όπως το βλέπω ως πολίτης, δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν σκότωσαν άνθρωπο, υπήρχαν κάποιες άλλες διεργασίες…». Όταν ο Γιώργος Λιάγκας επεσήμανε ότι δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, ο Βασίλης Στίγκας αποκρίθηκε: «Θέλω να πω ότι δεν τον σκότωσε ο Κασιδιάρης».

Όταν κλήθηκε να απαντήσει τι θα έκανε αν σε περίπτωση αποφυλάκισης του ο Ηλίας Κασιδιάρης διεκδικούσε ηγετικό ρόλο στους Σπαρτιάτες, ο Βασίλης Στίγκας απάντησε ότι το κόμμα το διοικεί ο ίδιος.

«Θέλω να βγει, να πάμε να φάμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι», συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Ηλία Κασιδιάρη.

Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη χωροταξία στη Βουλή, απάντησε: «Αν υπάρχει ακροδεξιό κόμμα που είναι συνέταιρος για να πουλήσουν την πατρίδα και να υπογράψουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, όπως ήταν ο Πάνος Καμμένος, τον ήθελε δίπλα του ο κ. Τσίπρας».

Δείτε το βίντεο:

-Εάν δεχθήκατε ομοφοβική / ρατσιστική επίθεση, εσείς ή κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας, μπορείτε να καταγγείλετε το περιστατικό στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και στην ειδική, 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11414.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…