Newsroom

Newsroom

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0 (όταν σοβαρεύτηκε στο 2ο ημίχρονο)

Ζορίστηκε μεν, σοβαρεύτηκε όμως όταν έπρεπε και κέρδισε δε. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με αρκετά μεγάλη δυσκολία του Λεβαδειακού με σκορ…

olympiakos levadeiakos
Ζορίστηκε μεν, σοβαρεύτηκε όμως όταν έπρεπε και κέρδισε δε. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με αρκετά μεγάλη δυσκολία του Λεβαδειακού με σκορ 2-0 με τους Βοιωτούς να μένουν πάντως με 10 παίκτες στο 87′ λόγω 2ης κίτρινης του Μάντζιου. Οι ερυθρόλευκοι βελτιώνοντας το πρόσωπό τους στο Β’ μέρος έφτασαν στην επίτευξη δύο γκολ και πήραν το νικηφόρο αποτέλεσμα.
 
Επιστροφή Μήτρογλου και δίδυμο με Σαβιόλα
 
Ο Μίτσελ επανέφερε τον Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Μητρογκόλ ξεκίνησε βασικός στην επίθεση μαζί με τον Σαβιόλα. Ο διεθνής στράικερ φανέρωσε όμως ξανά πως θέλει τον χρόνο του για να πιάσει τα συνήθη στάνταρ της απόδοσής του, κάτι απόλυτα λογικό μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Ακόμα αναζητά τα πατήματά του.
 
Η ερυθρόλευκη διάταξη είχε ως εξής: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Παπάζογλου δεξί μπακ, Αβραάμ και Μανωλάς τα στόπερ, Χολέμπας αριστερά, στον άξονα οι Σάμαρης και Μανιάτης, στα δύο άκρα Κάμπελ και Βάις και πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου ο Σαβιόλα.
 
Με αλλαγές ο Λεβαδειακός
 
Ο Καραγεωργίου συνέχισε στην δική του διαφορετική λογική πάνω στις ενδεκάδες του Λεβαδειακού, κάνοντας πάλι αλλαγές και φέρνοντας τον Μουλόπουλος στην επίθεση, αντί για τα άκρα της άμυνας.
 
Στον Λεβαδειακό ο Πρζιρόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ιντζίδης και Χαραλάμπους τα δύο μπακ, οι Γεωργίου και Κώτσιος τα στόπερ, στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Πέδρο, Καπό και Κονέ και πίσω από τον Μάντζιο οι Μουλόπουλος (σε έναν διαφορετικό ρόλο) και Μάρτινς.
 
Δυνατά αλλά με προβλήματα ο Ολυμπιακός, αξιόμαχος ο Λεβαδειακός
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά δυνατά τον αγώνα, χάνοντας ευκαιρίες με τον ορεξάτο Βάις. Στο 7′ ο Σλοβάκος μετά από μονομαχίες και αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή των Βοιωτών από πολύ καλή θέση πλάσαρε άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις και στο 12′ και στο 15′ και πίεζε από την αρχή αισθητά τον Λεβαδειακό.
 
Οι Βοιωτοί όμως έχοντας μία πολυπρόσωπη άμυνα και ένα κέντρο που βοηθούσε πολύ αμυντικά κρατούσαν δίχως μεγάλη δυσκολία το μηδέν στην άμυνά τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά στημένοι, έχοντας κλείσει σε μεγάλο βαθμό τους διαδρόμους προς την εστία τους. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη δεν είχαν το απαιτούμενο πρόσωπο στην επίθεση αλλά το πρέσινγκ δεν σταματούσε.
 
Παρά την πίεση όμως ο Λεβαδειακός βρήκε τρόπο να βγάλει φάση με την άμυνα του Ολυμπιακού να χάνει τον Μάρτινς στο 37′, ο οποίος όμως σούταρε άουτ. Ήταν μία πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Στο 45′ η κεφαλιά του Μήτρογλου έφυγε λίγο άουτ. Έτσι έκλεισε το Α’ 45λεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει αρκετά προβλήματα ιδίως στον χώρο του κέντρου και στο κομμάτι της δημιουργίας και ανάπτυξης παιχνιδιού.
 
Αλλαγές με το ξεκίνημα του Β’ μέρους
 
Λίγο πριν την σέντρα του Β’ 45λεπτου ο Μίτσελ προχώρησε σε 2 αλλαγές. Έβαλε στο ματς τους Φουστέρ και Ολαϊτάν και στον πάγκο πήγαν οι Βάις και Μήτρογλου. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τονώσει την επίθεση της ομάδας και να δώσει άλλον ρυθμό στο ματς. O Ολυμπιακός είχε ανάγκη από άλλον… αέρα στο παιχνίδι του.
 
Χρυσή αλλαγή ο Ολαϊτάν και 1-0
 
Ο Μίτσελ τράβηξε το χαρτί του Ολαϊτάν και του βγήκε. Στο 54ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Χολέμπας, ο Σαβιόλα έκανε το γύρισμα, ο Φουστέρ πάσαρε στον Ολαϊτάν που από κοντά δεν αστόχησε. Το σουτ του νεαρού Αφρικανού κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
 
Οι γηπεδούχοι μετά την επίτευξη του γκολ βγήκαν μπροστά για να σκοράρουν ξανά. Ο Λεβαδειακός από την άλλη προσπαθούσε να διαφυλάξει όσο πιο καλά γινόταν τα μετόπισθέν του αλλά και να παίζει στην κόντρα επίθεση.
 
Ο Ολαϊτάν έχασε πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο 76′ ενώ ο Μίτσελ με την είσοδο του Τσόρι Ντομίνγκες στο γήπεδο θέλησε να βοηθήσει και άλλο την ομάδα του στο σκέλος της οργάνωσης και της παραγωγής φάσεων. 
 
Φοβερή μπαλιά Τσόρι για Χολέμπας και 2-0
 
Στο 82ο λεπτό ο Τσόρι Ντομίνγκες έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Χολέμπας. Μία τρομερή πάσα από τον άξονα που έγινε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ήταν μία μπαλιά πάρε βάλε με τον διεθνή μπακ με ένα δυνατό σουτ να κάνει το 2-0.
 
Αποβολή Μάντζιου-Καραγεωργίου και φωνές από Λεβαδειακό
 
Στο 87′ ο Λεβαδειακός μετά από χέρι του Μάντζιου και 2η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε έμεινε με 10 παίκτες. Ο φορ των Βοιωτών ενώ είχε ήδη μία κίτρινη έκανε χέρι δεχόμενος και άλλη. Ο πάγκος του Λεβαδειακού… ξεσηκώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου να είναι έξαλλος με την υπόδειξη. Τελικώς αποβλήθηκε και ο προπονητής των φιλοξενούμενων.
 
Man of the match: Ο Ολαϊτάν. Δεν ήταν μόνο το πρώτο γκολ που έβαλε στον αγώνα και ξεκλείδωσς την αντίπαλη άμυνα αλλά και όλη η ενέργεια, το πάθος και η διάθεση που έβγαλε στην επίθεση μπαίνοντας ως αλλαγή.
 
Στο ύψος τους: Οι Κάμπελ και Φουστέρ από τον Ολυμπιακό είχαν αρκετά θετικό πρόσημο με τον Ισπανό να βοηθάει από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο. Και ο Κάμπελ όμως είχε καλή απόδοση, δείχνοντας το τελευταίο διάστημα σημαντική βελτίωση. Ο Κοσταρικανός έκανε μεγάλη προσπάθεια σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο. Καλό ματς και από τον Ρομπέρτο, τον Τσόρι και τον Χολέμπας, με τον Αργεντινό να βγάζει τρομερή μπαλιά από τον άξονα για το τέρμα του Χολέμπας.Ο διεθνής μπακ από την άλλη κάνει την σέντρα στο πρώτο γκολ και βάζει το δεύτερο. Από τον Λεβαδειακό πάλεψαν αισθητά ο Ροτζέριο και ο Κονέ με τον πρώτο να χάνει και ευκαιρία για να σκοράρει.
 
Αδύναμος κρίκος: Από τους πρωταθλητές το κέντρο σήμερα είχε πρόβλημα. Και ο Μανιάτης και ο Σάμαρης δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Επίσης ο Βάις ήταν εκείνος που παρότι ξεκίνησε αρκετά δυνατά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο Σλοβάκος θα μπορούσε να είχε βοηθήσει πιο πολύ τον Ολυμπιακό σε έναν τέτοιο αγώνα, όμως δεν μπόρεσε να το πράξει. Και ο Παπάζογλου δεν είχε καλή εικόνα. Άφαντος από τον Λεβαδειακό ήταν ο Μάντζιος ενώ προβλήματα από ένα σημείο και έπειτα είχαν και οι αμυντικοί των Βοιωτών.
 
Η γκάφα: Την έχει κάνει η άμυνα του Λεβαδειακού στην φάση του γκολ του Ολαϊτάν. Πλήρης η αδράνειά της με αποτέλεσμα να δεχθεί το τέρμα από τον Ολυμπιακό.
 
Το στραγάλι: Ο διαιτητής Μαντάκης και οι βοηθοί του δεν απέφυγαν τα λάθη ιδίως σε πειθαρχικό έλεγχο. Και σε επίπεδο φάουλ και σε επίπεδο καρτών. Γενικότερα όμως η εικόνα της διαιτησίας δεν ήταν τόσο κακή. Ο Λεβαδειακός διαμαρτύρεται έντονα για την αποβολή του Μάντζιου. Είναι όμως και οι 2 κίτρινες σωστές για τον φορ του Λεβαδειακού. Η μία για θέατρο και η άλλη για χέρι.
 
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για τα καλά απέναντι σε έναν άκρως αξιόμαχο και καλά στημένο Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί έβαλαν πολλούς… γρίφους και προβλήματα στους παίκτες του Μίτσελ, παίζοντας ιδιαίτερα κλειστά και με κόντρα επίθεση, με τον Ισπανό να διαβάζει το ματς και να βάζει στον αγώνα ως αλλαγή τον σκόρερ Ολαϊτάν. Οι Πειραιώτες δεν έκαναν καλό παιχνίδι μην έχοντας την πρέπουσα εικόνα στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι ιδίως στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ανέβασαν στροφές, βελτιώθηκαν και κέρδισαν. Βρήκαν -λόγω της ποιότητάς τους- ξανά τον τρόπο να φύγουν νικητές από το ματς με 2-0.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Xολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ, Βάις (46’ Φουστέρ), Σαβιόλα (73’ Ντομίνγκες), Μήτρογλου (46’ Ολαϊτάν).
 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ (66’ Μάγκας), Καπό (66’ Νικολακάκης), Ροτζέριο, Πέδρο Σας (85’ Σκέμπης), Μάντζιος.
 
gazzetta.gr