Ολυμπιακός – Εφές: Στο κατάμεστο ΣΕΦ για την πρόκριση!

Tο κίνητρο της επιστροφής σε φάιναλ φορ μετά από απουσία ενός έτους είναι μεγάλο για τον φιναλίστ στη Μαδρίτη το 2015 που ξαναπήρε το πλεονέκτημα μετά τη σπουδαία νίκη του στην Πόλη

5908413e1dc524e8138b464e

Τα εύκολα δύσκολα έχει κάνει ο Ολυμπιακός στις αναμετρήσεις με την Εφές για την προημιτελική φάση της Euroleague. Μετά το 1-0 υπέρ του, βρέθηκε να χάνει το πλεονέκτημα και να είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά το 2-1 στην Κωνσταντινούπολη. 

Όμως, η σπουδαία νίκη του στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς με 72-64 επανέφερε την ηρεμία, ανέβασε την ψυχολογία και ξαναέδωσε το πλεονέκτημα στους πρωταθλητές Ελλάδας που πλέον είναι το φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Πόλης. 

Αυτό βέβαια πρέπει να το δείξει και απόψε στο κατάμεστο ΣΕΦ (21:00, Novasports 2) απέναντι στην τουρκική ομάδα που όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε ότι είναι δυσκολοκατάβλητη και δεν θα παραδοθεί εύκολα. 

Πάντως, το κίνητρο της επιστροφής σε φάιναλ φορ μετά από απουσία ενός έτους είναι μεγάλο για τον φιναλίστ στη Μαδρίτη το 2015. Αγωνιστικά, νοκ άουτ παραμένουν ο τιμωρημένος Γιάννης Αθηναίου και ο τραυματίας Ματ Λοτζέσκι.

Η Εφές έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρόκριση στο… σπίτι της, μετά την ήττα στο τέταρτο παιχνίδι. Το ευχάριστο για τον Περάσοβιτς είναι πως δεν υπάρχουν απουσίες, ενώ αναβλήθηκε και το ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε για την τουρκική λίγκα, συνεπώς δεν υπάρχει επιπλέον κούραση.

Οδηγός της Εφές, θα είναι το δεύτερο ματς της σειράς, όπου πήρε τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 71-73.

Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή, 19 Μαϊου, στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Η οικοδέσποινα Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς και η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2015 Ρεάλ Μαδρίτης θα λύσουν τις διαφορές τους στον άλλον ημιτελικό. Μόνο Ολυμπιακός και Εφές χρειάστηκαν 5ο αγώνα και όπως την τελευταία φορά που τη βρήκε στο δρόμο του, στα πλέι οφ του 2012-13 ο Ολυμπιακός θέλει να την αποκλείσει πάλι με 3-2 και να κατακτήσει και τον τίτλο εν συνεχεία, όπως τότε στο Λονδίνο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…