Newsroom

Newsroom

Ολυμπιακός – Εφές: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε εν όψει του σημερινού κρίσιμου αγώνα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ (21:00) την Αναντολού Εφές στο πέμπτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς, το οποίο θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης εκεί όπου περιμένουν ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Φενέρμπαχτσε.

59087f201dc524fc428b4567

Εν όψει του σημερινού κρίσιμου παιχνιδιού η Euroleague αποκαλύπτει πέντε πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζατε και -ιδίως αν ανήκετε στην κατηγορία των προληπτικών- καλό θα ήταν να μάθετε.

Ποια είναι αυτά; Ιδού!

Ολυμπιακός και Εφές είναι οι μοναδικές ομάδες που θα έχουν (μετά το σημερινό παιχνίδι) αντιμετωπίσει η μία την άλλη σε πέμπτο παιχνίδι σειράς των play off για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2013).

Την τελευταία φορά που οι δυο τους έπαιξαν στα play off της Euroleague, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο τελευταίο παιχνίδι στο Φάληρο ανατρέποντας μια διαφορά 15 πόντων. Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στη συνέχεια στο Λονδίνο όπου κατέκτησαν τον τίτλο.

Τέσσερις παίχτες από το τότε ρόστερ των ερυθρολεύκων βρίσκονται ακόμα στην ομάδα (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης) ενώ μόλις ένας από την ομάδα των Τούρκων βρισκόταν εκείνο το βράδυ στο ΣΕΦ (Μπάλμπαϊ)

Ο τεχνικός της Εφές, Βελιμίρ Περάσοβιτς είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να νικήσει σε τελευταίο παιχνίδι σειράς ενώ αγωνίζεται εκτός έδρας.

Από το 2009 και μετά που άλλαξε η μορφή της διοργάνωσης, οκτώ φορές υπήρξαν σειρές που οδηγήθηκαν σε πέμπτο παιχνίδι. Σε όλες, η ομάδα που προκρίθηκε ήταν η γηπεδούχος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…