Newsroom

Newsroom

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε Βόρεια Εύβοια και Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας. Οι φλόγες έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη. Στην περιοχή Σακτούρια Ρεθύμνου, οι φλόγες αποτεφρώνουν έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση,

579cf1bb1dc524ce2e8b508a

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και αυτή την ώρα έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας, όπως ανέφερε πριν από λίγο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ επισήμανε πως δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί γρήγορα εξαπλώθηκε γρήγορα και να φτάσει κοντά παραθαλάσσιες περιοχές.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή, ενώ έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Ν. Τόσκας:

«Οι πυροσβέστες δίνουν τη μάχη με αυταπάρνηση»

«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

«Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι» τόνισε ο κ.Τόσκας.

Μεγάλη φωτιά και στο Ρέθυμνο

Οι φλόγες στην περιοχή Σακτούρια Ρεθύμνου αποτεφρώνουν έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση, ενώ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνθηκε προς τον οικισμό του Αγίου Παύλου ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις Μέλαμπες.

Την μάχη με τις φλόγες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα, 45 πυροσβέστες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και οχτώ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη, στο ΑΠΕ, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ρέθυμνο και Χανιά ενώ το έργο της πυρόσβεσης θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…