Ολονύχτιες συγκρούσεις και δακρυγόνα

Μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές Έβρου έκαναν αργά το βράδυ της Παρασκευής μετανάστες  

5046624

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στις Καστανιές και σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, με τις συγκρούσεις ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν από την Τουρκία στον Έβρο να δίνουν και να παίρνουν. 

Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, τις συνεχείς περιπολίες στρατιωτών και συνοριοφυλάκων, η τεράστια συνοριογραμμή δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί και, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας evrosnews.gr, εκατοντάδες άτομα κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα άλλοι  μέσω του χερσαίου κομματιού στον βόρειο Έβρο και άλλοι μέσω του ποταμού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, βανάκια σταμάτησαν στις όχθες του Έβρου από την τουρκική πλευρά και αποβίβασαν δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι κινήθηκαν ανά ομάδες, προσπαθώντας να βρουν «καθαρά» μονοπάτια, χωρίς φύλαξη, για να περάσουν στην Ελλάδα.

Στρατός και Αστυνομία είναι επί ποδός και προσπαθούν να τους απωθήσουν. Έχουν συνεχώς περιπολίες, με αυτοκίνητα αλλά και πεζή, ακόμα και με drone. Τους απωθούν με ηχητικά και φωτεινά σήματα.

Όμως, κάποιοι μετανάστες δεν κάνουν πίσω, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν πως από την τουρκική πλευρά ακούγονται πυροβολισμοί. Καθώς φαίνεται, Τούρκοι πυροβολούν στον αέρα, για να αναγκάσουν τους μετανάστες να προωθηθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.
 

Ενδεικτικό όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε είναι το βίντεο δημοσιογράφου  του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που αναρτήθηκε στο Twitter. 

Το βίντεο του Γιώργου Χρηστίδη έχει τραβηχτεί από την τουρκική πλευρά. Σε αυτό ακούγονται εκρήξεις από τα δακρυγόνα, κραυγές γυναικών και φωτοβολίδες που φαίνεται να εκτοξεύονται από την πλευρά των μεταναστών προς τους Έλληνες αστυνομικούς.

Απο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μικρές ομάδες προσπαθούν να βρουν αφύλακτο σημείο για να περάσουν από τα σύνορα, αλλά γίνονται αντιληπτοί από τις δυνάμεις τις αστυνομίας και απωθούνται 

 

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…