Ολομέτωπη επίθεση ΠΟΕΔΗΝ κατά Εξαδάκτυλου: «Λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης»

«Αποδοκιμάζουμε με κάθε τρόπο τις δηλώσεις  του προέδρου του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής των  Ειδικών για την πανδημία κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι  μέρος των νοσηλείων τους», τονίζει σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

5023541 1

Μετά την οργισμένη ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ την Πέμπτη, η ΠΕΟΔΗΝ προχώρησε σήμερα σε ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, με αφορμή πρόσφατο ισχυρισμό του πως οι ανεμβολίαστοι για Covid-19 θα πρέπει να καλύπτουν από την τσέπη τους τα έξοδα νοσηλείας τους.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη (18/11), ο κ. Εξαδάκτυλος είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ «θετικός» στο να πληρώνουν μέρος των νοσηλειών τους επειδή βρίσκονται στην εντατική «από επιλογή» και επειδή έτσι καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων που έχουν ανάγκη θεραπειών για άλλες νόσους, να τις καθυστερούν «για τρίτη φορά μέσα στην πανδημία». Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή της ΕΙΝΑΠ, με την κ. Παγώνη να πει μεταξύ άλλων: «Να θυμάται ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο οικονομικών συμφερόντων».

Τι είπε η ΠΟΕΔΗΝ – Ολόκληρη η ανακοίνωσή της

«Αποδοκιμάζουμε με κάθε τρόπο τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής των  Ειδικών για την πανδημία κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι  μέρος των νοσηλείων τους», τονίζει σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Είναι προφανές ότι για  ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΙΣ λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η απαράδεκτη, απάνθρωπη πρόταση του προέδρου του ΠΙΣ οδηγεί σε κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, αφού με τη λογική αυτή οι ασθενείς  οποιοιδήποτε ασθενείς που κρίνεται ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν όπως παχύσαρκοι, καπνιστές ή οδηγοί θα πρέπει να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους», προσθέτει.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ανθρωποφαγική λογική κοινωνικού αυτοματισμού. Συνεχίζουμε τους αγώνες για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 1ης Δεκεμβρίου με πορεία από την Πλ. Μαβίλη στο Υπουργείο Οικονομικών. Ντροπή. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να πει κανείς!!!» καταλήγει.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ, την Παρασκευή, απευθύνθηκε σε πολύ έντονο ύφος προς τον πρόεδρο του ΙΣΑ, τονίζοντας ότι «αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί «το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων», ανεβάζοντας στα ύψη το «θερμόμετρο» της κόντρας.

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…