Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει της συνάντησης με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.…

benizelos 8

Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της συνάντησης της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Το ζήτημα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, η αύξηση των δόσεων για τις οφειλές στο δημόσιο και η μείωση της έκτακτης εισφοράς αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ενώ νέες προσαρμογές στο ασφαλιστικό και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση.

«Η χώρα πρέπει να μπει στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και όλοι να καταλάβουν ότι αλλάζουμε φάση» σημείωσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον κ. Χαρδούβελη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στις ΗΠΑ σε ιδιωτική επίσκεψη, ενώ θα δώσει κανονικά το παρών στο Παρίσι.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους