Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με την τρόικα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Σημαντική πρόδοος» σημειώθηκε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο υπουργείο για…

«Σημαντική πρόδοος» σημειώθηκε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο υπουργείο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στην οποία συμμετείχαν πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και διοικητές ταμείων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε «σύγκλιση των απόψεων» σε αρκετά σημεία και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται «βήμα- βήμα» ενώ εκφράζουν αισιοδοξία για την επίτευξη τελικής συμφωνίας μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στο μεταξύ, oλοκληρώθηκε πριν λίγο η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας. Επί τάπητος τέθηκαν θέματα όπως η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.